Web Analytics
Jump to content

Vox Night Train 50W/V212NT


Borge
 Share

Recommended Posts

Jepp, da skjedde det endelig. Forutså at denne ampen kom i større utgave for lenge siden... og her er den:

http://www.voxamps.com/us/modernclassic/nighttrain50/

Specs:

Night Train 50 Highlights:

All-tube, two channel head featuring Class AB amplifier construction

Stylish design with eye-catching mirror finish

12AX7 (x4) preamp tubes; EL34 (x2) power stage tubes

BRIGHT channel provides the traditional VOX chime;

plus a THICK switch which bypasses the EQ for more gain

GIRTH channel delivers an energetic powerful high-gain tone

Master TIGHT switch cuts the low end to tighten the overall sound

FX loop with tone-saving true bypass

Optional VFS2A footswitch; Switch between channels

or turn the BRIGHT channel’s THICK mode on and off

V212NT Highlights:

Celestion G12H Anniversary Model 12-inch speakers (x2)

Retro-style appearance matches the look and feel of the Night Train 50

VIDEO:

Elsker Night Train'en min (15w) så det spørs om jeg ikke må ha denne også gitt... Dette er fortsatt en veldig portabel rigg (Amp: 12.2 Kg - Cab: 9.5 kg). Gleder meg til å teste den! Kanskje AFD100'en og 1960AV'et går rett ut i løpet av kort tid :D Er jo store og tunge saker.

Bilder:

lg_NT50_V212_Front.jpg

lg_NT50H_Front.jpg

Edited by Borge
Link to comment
Share on other sites

Tänkte först att det var väldigt intressant med ett 2x12 kabinett som bara väger 9,5 kg, men jag antar att det är en felskrivning på Vox hemsida, det ska nog vara 19,5 kg (=42.9 lbs).

Ja er sant det.. Spesielt når cab'et er laget i Birch Plywood.

Men uansett, 30kg for kabinett og amp. Uansett ganske lite og portabelt med tanke på at det er en 50w amp med 2x12.

Link to comment
Share on other sites

Arh, jeg som nettopp kjøpte Vox Night Train femten-watters... :angry2:

Ingenting å angre på det. Husk at dette settet kommer sikkert til å koste over det dobbelte av det 15 watter'n koster... Og til hjemmebruk og normalt øvingsbruk så er 15 wattern mer egnet (lettere å ta med seg) med mindre du absolutt trenger to kanaler og fx-loop (unbuffered fx-loop kan dog moddes inn relativt enkelt, i tillegg til aktive EQ kontroller på Thick mode).

Til hjemmebruk så spiller jo 15 wattern ubrukelig høyt også... Denne blir jo enda verre :)

Edited by Borge
Link to comment
Share on other sites

Kult at de satser videre på Nighttrain-forsterkeren. Personlig venter jeg dog til comboen kommer :)

Tror faktisk ikke det vil komme en combo. Det virker som Vox ønsker Night Train som en head/cab løsning, og AC15/AC30 (og de klassiske Vox ampene) som komboer, stort sett.

Meninga med NT er jo at komponentene skal være veldig lette å ta med seg... Minst mulig. En combo vil alle bli særlig mindre enn andre comboer... En liten amphead er lett å hive over skulderen derimot (mange har flere cabs og trenger ikke å drasse rundt på cabs).

Må vel ha en sånn NT50 etterhvert... Har sett antagelser på at prisen for hele settet kommer til å havne omtrent akkurat på eller rett under $1000 USD. Dvs. mellom 9000-10000kr i Norge... Isåfall mye for penga (to kanalers amp med forskjellige vocings, 50w, EL34, fx-loop, tight switch. en veldig veldig fleksibel amp... NT15 er veldig fleksibel i seg selv... Mer fleksibel enn AFD100'en jeg får straks garantert!... Pluss et cab med 2x 12" Celestion G12H (30w greenback variant) i ordentlig treverk).

Edited by Borge
Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.