Web Analytics
Jump to content

Axe-FX, Trenger tips


Hallstein
 Share

Recommended Posts

Om jeg får solgt ceriatone-ampen min nå snart, ser det ut som at det blir Axe-Fx i hus.

Men jeg trenger derimot noen tips angående dette kjøpet.

Jeg har bestemt meg for at jeg skal bruke JetCarrier, og deretter melde meg inn i JetCarrierClub, noe som gjør at jeg får tilgang til tjenesten Shop4You, som gjør at jeg kan importere fra usa, og dermed spare en del grunker.

Budsjettet mitt er totalt 21000 om jeg beholder POD-500'n og bruker den som footcontroller, og ca. 25000 om jeg selger POD'en.

Spørsmålet er, om jeg skal bruke mye penger på importen, eller om jeg skal spare litt der, og handle mer ekstrautstyr.

Ultra koster ca. 16.000 ferdig importert ifølge Norstorm.

2000$ * 6 * 1,25 = 15000 kroner. Noe som sier meg at ekstrakostnadene med jetcarrier (JClub, Porto osv) er ca. 1000 kroner.

Standard vil da koste 12.250

1500 * 6 * 1,25 = 11250 + 1000 = 12250kr.

Om jeg vil handle med MFC-101 (fractal audio's midikontroller) så vil prisen bli ca. :

Med Ultra : 21625kr (denne er veldig lite aktuell)

Med Standard : 17875kr

Også kommer det evige spørsmålet om jeg trenger Ultra eller Standard såklart. Men jeg tror med meg selv at jeg kommer til å irritere meg grønn på at jeg ikke har samme muligheter som en ultra... Om det er mindre plass for fremtidige ampmodelleringer på standard, vil jeg nok også gå for ultra.

----------------------------------------------------

Jeg må også ha Studiomonitorer, kabler og en bag for å frakte sakene med

Jeg har sett litt på Disse monitorene:

http://www.procom.no/studiomonitorer/aktive-monitorer/krk-rokit-rp5-g2.html

Hva mener folket om disse?

http://www.thomann.de/se/gator_gsrw_2u.htm

http://www.thomann.de/se/gator_gsr_2u.htm

http://www.thomann.de/se/millenium_rackbag_2he.htm

Og en av disse baggene, for å frakte alt til og fra øving.

Samt 2 XLR-Kabler, som koster ca. 300 kroner regner jeg med.

Bag, Kabler og monitorer vil komme på ca. 3800 altså.

Noen som har noen meninger med noe dårlig med en av disse oppsettene?

Hvilket oppsett passer best for min pengbok? :P

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Mye tall og greier som jeg ærlig skal inrømme at jeg ikke leste igjennom. Satte meg fast i "Spare penger, USA import." Det mange glemmer er den flotte tingen med "Reklamasjonsrett" og "Garanti". Det er andre regler, og det er slettes ikke billig for deg å sende noe inn på service helt til usa når noe stryker med. I norge går ting greit. Kjøpte du en dings i oslo på en ferietur, betaler de somregel frakt for deg, hvis du ikke har mulighet til å levere den inn. Det tror jeg ikke du skal forvente ved handler fra usa altså.

Så hvor mye du sparer kommer vell ann på om du er villig til å eventuellt offre Garanti,reklamasjon og bytteretten din.

Link to comment
Share on other sites

Det er nok ikke noe garanti, reklamasjon og bytterett å snakke om, da det er kun G66 som selger i europa, og det er ingen importører i Norge pga. at Fractal har ett ganske gay system for resellers. Og det er nok ingen bedre service å hente oss G66.

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Ikkeno problem. Den er såpass ny. Andregitarist i bandet mitt solgte nettopp sin POD HD for 4500kr. Oppgraderte til Axe han også.

Når produktet er ferskt, og det ikke finnes noen på bruktmarkedet, er det lett å selge.

Når jeg solgte Blackstar HT-5 Headen min, 5 måneder etter den kom ut, fikk jeg 3000 for den... Jeg kjøpte den for 3400.

Men tilbake til saken ! :)

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

På øving kommer axen til å gå rett i PA, samt på en aktiv monitor samtidig. (Kan hende jeg skaffer meg In-Ear etter hvert, da jeg kan få en god deal gjennom mora mi, som jobber med å produsere in-ear monitorer).

Bandet har relativt mye utstyr på øvingslokalet, så det blir nok den løsningen ja. Slipper scenestøy da. Den andre gitaristen kjører jo også Axe-Fx, så vi får ett veldig godt samarbeid hjemme også, med tanke på innspillinger osv.

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Vel, først må jeg få oppklart den saken jeg har hørt, at Axe-Fx Standard har begrensninger med tanke på hvor mange forsterkermodeller som kan lagres.

Om standard er sånn at jeg ikke kan få inn alle fremtidige amp-oppdateringer, vil jeg nok ha ultra.

Og nei, man har ikke standard norsk garanti og reklamasjon om man kjøper fra G66.

Man har derimot 2 års garanti via G66.

Det er også 1 års garanti om man kjøper i USA.

Det jeg også lurer på, er om man må betale moms når man bestiller fra G66, eller om dette er inkludert i prisen. De har jo tross alt en norsk side hos G66 også...

Hos G66 :

§ 4 Prices

The itemised prices include the legal VAT. The shipping expenses are charged up extra and will be shown separately on the bill.

- VAT i europa, eller norge?....

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Det stemmer at du har ett års garanti fra Fractal Audio i USA og to år fra G66. Du må betale mva fra begge steder, den slipper du ikke unna.

Jeg kjøpte Ultra og angrer ikke et sekund. Du har akkurat de samme ampene, men noen effekter mangler i Standarden, samt at Ultraen har kraftigere prosessor og kan derfor kjøre flere amper/kabinett/effekter samtidig.

Jeg har kjøpt Gordius Little Big Giant som fotkontroller. Helt fantastisk support (Xavier som driver det er en knakendes hyggelig kar) og en genial liten sak som kan programmeres til omtrent hva som helst! Sjekk www.gordius.be. Denne er meget enkel å sette opp for de som vil ha det raskt og enkelt. Samtidig kan du programmere den til å gjøre nært sagt hva som helst hvis du vil sette deg litt inn i den.

Jeg har et 4U soft rack med Axen, trådløst til gitar og in-ear. I tillegg har jeg kjøpt en av de hardcase-koffertene du får på Claes Ohlson til å ha fotkontrolleren, kabler, strenger, plekter osv i. Tidligere hadde jeg et Gator 6U rack med hjul. Genialt om du vil ha en 3U rackskuff til å ha kontrolleren i, men ettersom jeg har studio/lagring i underetasjen her med en trang trapp, så ble det litt stress med noe så "stort".

Pass på at du kjøper en studiomonitor som tåler nok trøkk. Jeg vil virkelig anbefale Atomic Powered Wedge (som du finner på Fractal sine sider). De koster litt, men satan som de låter!

Du vil aldri angre på å kjøpe en AxeFX :)

Link to comment
Share on other sites

Skulle gjerne kjøpt både Axe-FX Ultra, MFC-101 eller Little Big Giant og Atomic Powered Wedge, men pengene strekker nok ikke til, til alt dette. :P Derfor jeg laget en tråd slik at jeg kan vurdere hva jeg skal prioritere.

Og om jeg må betale moms hos G66, er ikke det aktuelt i det hele tatt. Da tar jeg eller 1 års garanti via jetcarrier ja.

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Eg las ein plass på fractal-forumet at dersom ein europear kjøpar frå USA, så er ettårsgarantien ugyldig. Det er alt eg veit om den saken eigentleg...

Eg har Standard, og kunne ikkje tenkt meg å køyra fleire effektar samtidig. Multiband-compressor kunne vore kjekt å hatt, men utanom det har eg ikkje bruk for Ultra. Har et par billege Fostex-studiomonitorar som kosta meg totalt 1500,- brukt, og det funkar fjell! Det treng ikkje kosta heile huset...

Link to comment
Share on other sites

Er det virkelig så vanskelig å lese prisene til G66? Når du ser på Axe FX Ultra i webshopen så står det jo ganske tydelig under prisen hva prisen er uten moms (€ 1847,90). Denne prisen legges det norsk moms på ved import.

edit: med andre ord så koster den med dagens eurokurs ganske nøyaktig 18000kr pluss frakt

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

å faen... Les alltid det med liten skrift, i guess...

Da ble det plutselig en god del vanskeligere.... Da spørs det om det blir G66 likevel da. Det er en god del enklere enn Jetcarrier iallefall.

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.