Web Analytics
Jump to content

Nytt vibsystem til MIJ Strat


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Vibsystemet på min 17 år gamle Fender MIJ Strat begynner å bli slitent. Blant annet begynner gjengene til vibarmen å bli seriøst herpa. Tenkte at det kanskje er like greit å bytte ut hele sulamitten. Har hørt mye bra om Wilkinson, har noen her erfaring med dette? Evt. noe annet å anbefale?

Vil f.eks. denne passe? Det var jo en meget levelig pris.

Link to comment
Share on other sites

Det eksisterer to variabler angående vintage tremoloer:

Strengeavstand:

2 7/32" på eldre USA fendere, samt RI (også en del Mexico)

2 1/16" på Std Mexico og mange moderne USA Fender modeller

Monteringshull/skrue avstand:

2 7/32" på de fleste eldre og nye USA fendere, samt RI utgaver (også en del Mexico)

2 1/16" på Mexico Standard o.l.

Så vidt jeg husker har omtrent alle MIJ Fendere med vintage tremolo USA spec's (2 7/32") Men dette kontrollmåler du enkelt med et skyvelær.

Jeg har ganske god erfaring med Wilkinson vintage tremoloene. De koster relativt lite og har fin kvalitet. De er forøvrig laget i Korea. Den mest aktuelle typen for å erstatte en vintage tremolo er WVC SB (CRK) - Den har stor stålblokk, pop-in arm, stål-sadler, forsenkede/forskøvede strengehull i blokken osv. Monteringshull avstand er 2 7/32" og strengeavstand et sted midt mellom 2 7/32" og 2 1/16"

WVC.jpg

Gotoh lager en god vintage tremolo som veldig ofte sitter på japanske gitarer. Dette er mer en ren kopi av en USA vintage trem. Det er god materialkvalitet på disse. 2 7/32" streng/monteringshull avstand.

Gotoh_Traditional_Tremolo_for_Strat_lg.jpg

http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailpieces/Electric_guitar_tremolos/Gotoh_Traditional_Tremolo_for_Strat.html

Den beste Vintage tremoloen du omtrent kan handle er Callaham sin. Den leveres også "distressed" for ekstra kroner. Dette er meget gode enheter som er laget av langt bedre materialer enn moderne Fender typer og de har gjort en del forbedringer med tanke på utfresninger/avfasinger i skruehull osv. 3 ulike vibarmer å velge i (ulike lengde) Koster et godt stykke over 100$ retail. Leveres enten som 2 7/32" streng/hull eller 2 7/32" hull og 2 1/16" streng eller 2 1/16" streng/hull

brdgass3.jpg

Det eneste problemet du kan møte på uansett type er angående dimensjon og lengde på monteringsskruer. Her kan du måtte bruke de eksisterende hvis det skal være 100% plug'n play, men sannsynligheten for at de eksisterende er ganske slitte eller litt bøyde er stor.

Link to comment
Share on other sites

Byttet nettopp tremolo på min Mexico strat til en Supervee Bladerunner, kjøpt på gitarist.no for 1500,-. Fjærer følger med. Passer til strater med 6 monteringsskruer uten noen modifikasjon, men som Greener nevnte kan de gamle på gitaren din være bøyd. (Det var mine, og nye skruer er ikke i pakken)Trenger bare 4 skruer til montering da det er "rommelige" hull i stolen. Hvis du ser på bilder på gitarst.no skjønner du hva jeg mener... Til en forandring holder gitaren seg nå stemt etter bruk av tremoloarm. Synes gitaren låter litt skarpere i kantene enn før, men alt i alt er jeg svært fornøyd.

Ligger noen videosnutter på Youtube om denne tremoloen som anbefales å sees for et bedre inntrykk.

MEN det bør nevnes at den ikke ser så særlig vintage ut, så hvis det er et av kriteriene dine (som det kanskje er på en 17 år gammel MIJ strat) så blir kanskje denne litt feil da....

Link to comment
Share on other sites

Hvor vesentlig er det med stålblokk? Den jeg linka til har visst det :)

Alternativet er gjerne en 1/2 størrelse støpt blokk i mykt metall - se for deg gjengene til vibarmen f.eks.. Og blokker i massivt metall har en tendens til å bidra med litt lyd/klang også - samt at tremoloen blir bedre å bruke, grunnet høyere vekt/masse.

Samme butikk du linket til hadde den typen jeg nevnte med stålblokk i lefty, så da finnes den.

http://cgi.ebay.com/WILKINSON-WVC-SB-TREMOLO-Stratocaster-Strat-Chrome-LEFT-/380301150165?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item588bb707d5

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Det slo meg plutselig at det kanskje kan være nok å bytte ut blokka - siden vibsystemet egentlig er i flott stand bortsett fra gjengene til armen... Eller hur? Jeg har aldri dissekert et Strat-vibsystem, så jeg aner ikke. Greener? :)

Link to comment
Share on other sites

Jau, bytter du blokka er du i mål. Bare å fjerne sadlene og løsne de 3 skruene som fester blokka til bridge-platen. Fort gjort.

Men det var dette med lefty igjen da. Callaham selger en "enhanced vintage repro block," en massiv stål-blokk beregnet for Callaham pop-in armene. Og den finnes i lefty versjon.

http://www.callahamguitars.com/blocks.htm#block_chart

Sjekk specs før du bestiller!

Ellers kan du vel finne en original lefty blokk og arm på e-bay eller hos en leverandør, men jeg vet ikke om du kommer så mye rimeligere unna det hele, samt at kvaliteten ikke er top-notch i disse tider.

EDIT:

Made in Japan Reissue Strat:

Vintage Repro Block enhanced

Note: Japanese reissues have varying tolerances through the years. 95% of the blocks bolt right in, but some may need the 3 mounting screws holes enlarged because of heavy plating on the top plate. Also check for 2 7/32 string spacing.

Replaces Zinc block.

Crafted in Japan Reissue Strat:

Vintage Repro Block enhanced & Top Plate required Note: You must get a top plate for these guitars.

Replaces Zinc block.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.