Web Analytics
Jump to content

Pa-anlegg


Recommended Posts

Utdyp gjerne hva slags musikk dere spiller, hva slags forsterkere som brukes, hvilket lydnivå dere har og om det er kun for øving eller også for livebruk.

Dersom dere skal ha noe som kan gi moderat volum i øvingslokalet så funker det nok. Dersom det skal holde følge med hardtslående trommis, 3stk 100W Marshall-stack og en bassist med Ampeg og 8x10" så detter det nok litt gjennom..

Link to comment
Share on other sites

Vi har gitarist på en Vox Ac 15. Jeg på Tiny terror og marshall 1936. En bassist som kommer til å bruke noe 1x12/2x10 og en ganske hardtslåede trommis. Vi spiller rock som noen ganger blir til punk. Vi spiller så høyt at ørepropper trengs, men ikke så høyt at veggene raser. Tror vi skal bruke det medt på øvinge, kanskje noe live. Pleier det ikke å være Pa-annlegg man kan låne? Takk for svar :)

Link to comment
Share on other sites

Det spørs nok om det anlegget du linker tilkan bli litt svakt, men er det i nærheten av der dere bor/øver, er det jo bare å spørre om dere kan få prøve det. Kan godt være at høytalerne holder, men synes amp/mikser virket litt i minste laget. Prisen var det jo ikke noe å si på hvis anlegget funker som det skal, og da har dere jo mulighet til å bytte ut amp/mikser med en som er litt kraftigere. Som denne f.eks. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26104788

Er dog litt i tvil om de høyttalerne der da jeg ikke har noe som helst erfaring med dem.

P.A for livejobber finnes naturlig nok å få leid, men det koster gjerne litt det også.

Link to comment
Share on other sites

Dessverre må jeg nok skuffe deg. Vi brukte selv det anlegget til øving tidligere, og det var ikke akkurat noen drømmesituasjon. Det låter ikke veldig bra, og når du drar på litt volum låter det enda værre. Om dere har 5k dere kan bruke så vil jeg absolutt anbefale det! Mye å tjene på det.

Hvor mange mikrofoner/keyboard har dere? Har dere vurdert å kjøpe én ålreit, aktiv topp og en liten mixer?

Dersom dere skal ha PA for å kjøre all lyden til publikum live så må dere nok minst doble budsjettet deres, om ikke tredoble, hvis ikke dere får en god deal på noe brukt.

F.eks Phonic 12" høyttaler og en liten Phonic mixer

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Siden vi vaneligvis bare bruker et keyboard og en mikrofon så vil nok en liten mikser funke, men burde man ikke ha to høytalere for sterolyd?

Det kommer jo an på om man kobler keyboardet i stereo det da. Èn vokalmikk blir jo ikke stereo uansett.

Link to comment
Share on other sites

Tror vi skal bruke det medt på øvinge, kanskje noe live. Pleier det ikke å være Pa-annlegg man kan låne? Takk for svar

Hej, oftast när man spelar live så finns det PA-anlägg där. Det beror såklart på vilkens sorts gig och deal man har, men under våra 10 och ett halvt år som band så har vi aldrig tagit med vårat eget PA-anlägg på ett gig :) .

Link to comment
Share on other sites

Ift mono/stereo så ville jeg mye heller hatt god monolyd enn dårlig stereolyd. Det er jo ikke værre enn at dere kjøper én topp nå, og kjøper en topp til når økonomien tillater det når det trengs. Hvertfall for øving.

Ellers kan jeg nevne at bandet mitt stort sett alltid har med egen PA når vi spiller rundt, men vi spiller mye puber og slikt, og på den fronten er det ikke alle som har eget stående, da mange pub-band og trubadurer gjerne ordner slik selv når de spiller rundt.

For tradisjonelle rockeband så er det nok ofte PA på stedene man spiller ja :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.