Web Analytics
Jump to content

Fake Gibson les paul kjennetegn


A son of Granny
 Share

Recommended Posts

Serienummer og Headstock.

Gibsonlogoen er for liten og feilplassert på headstock, og serienumret ser rett og slett dårlig ut.

Ellers så er det mye småtteri som gjør at en gitar ser fake ut. Når du har sett nok skikkelige gitarer, klarer du på en eller annen måte bare å se hva som er fake eller ikke, får ett øye for det liksom.

Link to comment
Share on other sites

Ofte er broen et sikkert kjennetegn. Sammenlign broen på en Epiphone og en Gibson så ser du forskjellen - Kina kopier har ganske konsekvent asia produserte typer, lik de som sitter på Epiphone. Serienummer er gjerne også noe man ser umiddelbart ikke stemmer, da kopiene har samme serienummer og/eller serienummer som ikke harmonerer med antatt produksjonsdato/sted

Ellers er det en haug med småtteri og smådetaljer - feil plassering av knotter, feil stemmeskruer, feil utforming og farge på binding og inlays, feil antall og plassering av skruer på truss-rod cover og plekterbrett, feil form på kroppen, feil form på hodet og logo, osv, osv. Det er bare å begynne å sammenligne bilder av kopier med originaler så ser du fort avvikene. Når du har sett mange originaler i virkeligheten, får du nærmest en gut feel med en gang du ser kopier - det er noe som ikke stemmer, selv om du ikke umiddelbart nødvendigvis kan sette fingeren på hva.

Link to comment
Share on other sites

Kom til å tenke på en ting...Gibson er vel de eneste som bruker nitro-lakk? Tviler på at fake gitarer bruker det, men de gjør kanskje det på gode kopier?

Uansett, nitrolakk har en veldig spesiell lukt, så jeg vet ikke om kanskje det å rett og slett lukte på gitaren også kan ha noe for seg. :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis man har gitaren mellom hendene vil du stort sett øyeblikkelig kjenne at det er en kopi. Det er jo en grunn til at disse gitarene er ekstremt rimelige, og har du prøvd noen Gibson vil du lett kjenne at dette ikke er en original. Det blir som å prøve en billig Epiphone etter at du har spilt på en Gibson en stund. Du er ikke i tvil om hvilken gitar som koster et par lapper og hvilken som koster 10+

Men som det sies Nitro har en spesiell lukt og feel, spesielt når gitaren er ny.

Problemet er egentlig å skille kopier fra originaler i annonser/e-bay osv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.