Gå til innhold
A son of Granny

Fake Gibson les paul kjennetegn

Anbefalte innlegg

Hei

Så på trådene om fake Gibson og innser at det er mange fake Asia kopier i omløp. Er det noen helt spesifike måter å finne ut om en les Paul er ekte/fake? Noen ting man burde være obs på?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Serienummer og Headstock.

Gibsonlogoen er for liten og feilplassert på headstock, og serienumret ser rett og slett dårlig ut.

Ellers så er det mye småtteri som gjør at en gitar ser fake ut. Når du har sett nok skikkelige gitarer, klarer du på en eller annen måte bare å se hva som er fake eller ikke, får ett øye for det liksom.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ofte er broen et sikkert kjennetegn. Sammenlign broen på en Epiphone og en Gibson så ser du forskjellen - Kina kopier har ganske konsekvent asia produserte typer, lik de som sitter på Epiphone. Serienummer er gjerne også noe man ser umiddelbart ikke stemmer, da kopiene har samme serienummer og/eller serienummer som ikke harmonerer med antatt produksjonsdato/sted

Ellers er det en haug med småtteri og smådetaljer - feil plassering av knotter, feil stemmeskruer, feil utforming og farge på binding og inlays, feil antall og plassering av skruer på truss-rod cover og plekterbrett, feil form på kroppen, feil form på hodet og logo, osv, osv. Det er bare å begynne å sammenligne bilder av kopier med originaler så ser du fort avvikene. Når du har sett mange originaler i virkeligheten, får du nærmest en gut feel med en gang du ser kopier - det er noe som ikke stemmer, selv om du ikke umiddelbart nødvendigvis kan sette fingeren på hva.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kom til å tenke på en ting...Gibson er vel de eneste som bruker nitro-lakk? Tviler på at fake gitarer bruker det, men de gjør kanskje det på gode kopier?

Uansett, nitrolakk har en veldig spesiell lukt, så jeg vet ikke om kanskje det å rett og slett lukte på gitaren også kan ha noe for seg. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis man har gitaren mellom hendene vil du stort sett øyeblikkelig kjenne at det er en kopi. Det er jo en grunn til at disse gitarene er ekstremt rimelige, og har du prøvd noen Gibson vil du lett kjenne at dette ikke er en original. Det blir som å prøve en billig Epiphone etter at du har spilt på en Gibson en stund. Du er ikke i tvil om hvilken gitar som koster et par lapper og hvilken som koster 10+

Men som det sies Nitro har en spesiell lukt og feel, spesielt når gitaren er ny.

Problemet er egentlig å skille kopier fra originaler i annonser/e-bay osv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.