Web Analytics
Jump to content

Mic eller DI-boks?


Deformed
 Share

Recommended Posts

Jeg liker å spille inn litt småting på pcen. Ikke fordi det nødvendigvis skal høres så pent ut, men mest for å spille inn f.eks. riff slik at jeg kan ta dem frem senere/før jeg skal på øving sånn at jeg faktisk husker dem (er fæl til å glemme ellers). Til nå har jeg gjort dette med en ultracrap pc-mic, men lurer på om jeg skal avansere til noe bedre. Så slo det meg at jeg har en "Red Box DI out" innebygget i forsterkeren min. Kan jeg plugge den rett inn i "line in" på lydkortet? Funker det bedre enn en middels halvgrei mic?

Hvis jeg skal ha mic må jeg vel ha linjemikser også, så det blir litt stress. Men hvis det låter 1000 ganger bedre skal jeg vel kunne ordne noe.

Link to comment
Share on other sites

Gnome: hele poenget med en DI-boks er at den konverterer gitarsignalet (ustabile, svake greier) til et linjesignal, så å putte den i mic inngangen vil vel lede til ekstrem forvrengning ;)

Ellers var det vel ingen som nevnte mic i line inn?

Hvor får man tak i XLR til minijack plugger da? Mitt lokale musikksenter? Eller finnes det en superlur måte å koble til DI-boksen til line in som jeg burde vite om?

Link to comment
Share on other sites

Erm, en DI box forsterker ikke signalet i seg selv, så å si at du har DI, betyr at du har et isolert, balansert signal. Du kunne jo ha hatt en passiv DI ;)

Ellers, mic signal rett i line-in'en vil nok på billige lydkort også føre til forvrenging, for for å et greit innsignal må du drive preampen relativt hardt, for en mik lager ikke mye lyd av seg...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.