Web Analytics
Jump to content

skal kjøpe Gibson. Les Paul eller SG?


Mister
 Share

Recommended Posts

Jeg vurderer å kjøpe meg en Gibson gitar. Problemet er bare at jeg ikke vet vilken jeg skal velge av en Les Paul studio og en SG standard. På èn måte har jeg mest lyst på en Les Paul, men jeg har alltid vært forelsket i SG'en...

Har aldri prøvd en SG, så jeg vet ikke hvordan den er å spille på i forhold til Les Paul'en.

Begge gitarene er nye og koster ca. ti tusen.

Er det noen som har prøvd begge gitarene som har en formening om hvilken som er best?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg ville spart opp liitt mer penger og kjøpt en brukt Les Paul Classic eller Standard.. Men det er muligens ikke helt nødvendig. Du kan finne en brukt Standard/Classic til +/- 10k. De er uansett lettere å selge igjen, og kjøper du en brukt taper du ingenting hvis du selger den igjen, da du mest sannsynlig kan få solgt den for samme pris som du betalte for den.

For å svare litt mer på spørsmålet ditt: SG har bedre tilgang til høyere bånd, men er veldig neckheavy. Det trekker den en del ned for min del. Men prøv litt ymse Gibson i butikk og finn ut hva du liker best :)

Edited by Metalbrain
Link to comment
Share on other sites

Ingen av oss vet hvilken gitar som er best for deg, dessverre. Det beste er å prøve sg'er og Les Pauler i en butikk for å se hvilken du liker. Hvis du skal ha Les Paul bør du gå for en litt dyrere modell som Standard eller Traditional. Hvis du kjøper de brukt, betaler du ca. det samme som en ny Studio, men du får mye mer gitar for pengene. Husk at det er mange som kjøper dyre gitarer men "aldri" bruker dem, så det er ikke dumt å kjøpe brukt, i mange tilfeller. Bare husk å enten se mange bilder, eller se/prøve gitaren før du kjøper den, for å ikke kjøpe katta i sekken.

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder SG kontra LP, er det vel ikke den helt store forskjellen spillemessig. Halsene varierer jo en del innenfor både LP og SG, så det kommer an på de forskjellige modellene innenfor begge gitarene. Ellers er jo SG'ene ganske mye lettere enn LP pga. mindre treverk i kroppen. Dette vil også, generelt, føre til at LP stort sett låter litt mørkere enn en SG.

Link to comment
Share on other sites

Føler for å korrigere meg selv litt her. Ja, SG og LP føles og oppleves som ganske forskjellige i og med at det er så stor forskjell på kroppene på dem. De "synger" også forskjellig uplugget i og med stor forskjell på hvor mye trevirke det er i kroppene og utforming. Halsene på dem kan likevel være så godt som identiske med tanke på profil og tjukkelse. Elektronikk og annen hardware blir og har blitt brukt om hverandre på SG og LP, så det er veldig mange likheter også.

Link to comment
Share on other sites

Viss SG'en er veldig neckheavy, som metalbrain sier, så blir den kanskje litt travel å spille på? Har hørt at lyden er litt "røffere" en Les Paul. Men jeg bør nok prøve å få testet en før jeg bestemmer meg ja...

Ikke fokuser på slike detaljer - hvis SG'er virkelig var så neckheavy, og LP'er var så baktunge og ubalanserte folk vil ha det til, ville neppe noen brukt gitarene :D

Angående lyd, så avhenger det veldig av pickups i gitaren. Generelt låter kanskje SG litt mer "bright" men det varierer mye fra modell til modell hvordan både SG og LP låter. Jeg prøvde f.eks en Custom Shop SG - den låt som en LP, den var ekstremt godt balansert og overraskende lett.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.