Web Analytics
Jump to content

Batterieliminator til Roland Microcube


Gitartrollet
 Share

Recommended Posts

Til jul fikk jeg en Roland microcube forsterker. Jeg har lyst til å bytte ut batterieliminatoren som fulgte med denne. Grunnen til det er at pluggen som skal stikkes inn i veggen er veldig lealaus, slik at eliminatoren ikke sitter skikkelig fast i veggen, men henger og dingler. Dessuten er ledningen veldig stiv og alt for kort, slik at man er nødt til å snuble i den selv om man ikke har drukket annet enn farris.

I bruksanvisningen til forsterkeren står det imidlertid at kun batterieliminatorer til Roland Microcube må benyttes, og at forsterkeren vil gå i stykker hvis man bruker en annen batterieliminator. Er det noen som vet om dette faktisk stemmer? Tar forsterkeren faktisk skade hvis jeg benytter en annen batterieliminator med samme spenning, polaritet og plugg, eller er dette noe Roland skriver for å tjene penger på å selge batterieliminatorer?

Link to comment
Share on other sites

Roland skriver det slik for å slippe alle problemene som oppstår når folk finner en eller annen eliminator der "pluggen passer", uten å ta hensyn til Volt, ampere, strømtype og polaritet. Husk at de fleste stort sett er idioter på dette, og det er en grei måte å fraskrive seg ansvar for brukerfeil.

Dessuten finnes det mengder med elendige eliminatorer der ute, som ikke nødvendigvis er bygget etter de samme kvalitetskravene som Roland har lagt inn i sine enheter.

Hvis du vet hva du driver med, skaffer deg en eliminator med samme voltstyrke, ikke kjøper den i restekassa på butikken "Ræl og Skrot", passer på at like/vekselstrøm er korrekt, sjekker at polariteten stemmer på originalen og kopien, samt at den "nye" eliminatoren kan levere nok strøm, så er det ikke noen forskjell på Roland- eliminatoren og en kopi. Det er ikke noe "spesielt" med strømmen fra Rolands enheter.

Risikoen vil da være veldig liten.

Men som de skriver, garantien gjelder ikke. :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du vil være safe, kjøp Boss sin 9-volts-adapter (pleier å ha den på musikksjapper). Denne er identisk med den som kommer med microcuben din. Men det må sies at den koster mellom 200 og 300 kroner. Litt stivt, spør du meg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har i dag fått byttet batterieliminatoren i butikken hvor forsterkeren ble kjøpt. Roland har visst kommet med en ny eliminator (Boss / Roland), med stiv plugg og lengre og mykere ledning. I tillegg har den en sånn klump på ledningen som visstnok motvirker støy eller forstyrrelser eller noe slikt. Ettersom forsterkeren som jeg fikk var en utstillingsmodell fikk jeg den gamle batterieliminatoren. Men nå er den altså byttet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.