Web Analytics
Jump to content

Noen som har noe info om denne girtaren? Maya F330


andersio
 Share

Recommended Posts

Hei, da jeg ville begynne å spille gitar, fikk jeg en gitar av min avdødde bestefar. Den var i dårlig stand, gamle strenger og både stål og nylon strenger :blink: Den ble ikke så mye brukt så da jeg fikk elgitar, gav/lånte jeg bort gitaren til broren min som også ville begynne å spille. Han leverte den til en gitarsjappe og de satt den skikkelig opp og byttet strenger på den. Og den har vært hos broren min siden. Siden jeg ikke spiller så mye el gitar, og den andre kassegitaren er crap spurte jeg broren min om jeg kunne få den tilbake siden han har begynt å studere og ikke har tid. Fikk den tilbake og den er en DRØM og spille på. Beste jeg har spilt på noen gang, den har fin lyd, low action og er mer lettspilt enn den andre kassegitaren og el gitaren min. Som sagt fikk jeg den av bestefar og jeg vet ingen ting om merket og jeg vet ikke hvor gammel den er. Søkte opp Maya på google og har så langt funnet ut at de ble lagd i Kobe Japan.

Det er som sagt en Maya F330. I lydhullet står det ''We made this guitar for the people who love guitar music'' Bak på hodet er det et klistremerke som det står MADE IN JAPAN på. Håper noen har info:)

Her er noen bilder.

post-5281-0-04989400-1293374744_thumb.jp

post-5281-0-03476400-1293374922_thumb.jp

post-5281-0-27541900-1293374985_thumb.jp

post-5281-0-27471500-1293375070_thumb.jp

post-5281-0-68333200-1293374840_thumb.jp

post-5281-0-39675000-1293375027_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Denne gitaren har nok mye høyere verdi for deg enn noen andre. Bra da, at du synes den er kjempebra å spille på.

Japanske kassegitarer fra denne perioden er ikke verdt stort. Det har lite med kvaliteten å gjøre, de lagde masse fine gitarer på den tiden.

Det som kan endre på det, er jo om en eller annen gitarhelt/superstjerne bruker en sånn gitar i en periode. Da blir de nok fryktelig mye bedre, og salgsverdien øker voldsomt.

Link to comment
Share on other sites

Har en Maya kassegitar selv (med nylonstrenger) som jeg har overtatt/ arvet fra min far. Etter hva jeg har hørt lå fabrikken til Maya i Kobe og ble totalødelagt under jordskjelvet på 90-tallet. (dette kan med fordel googles da jeg kun refererer til min hukommelse) Maya har også laget en del kopier av kjente Gibson el-gitardesign som f.eks SG. Det var en slik på finn.no for ei tid siden, da til en pris på rundt 2K. Jeg er godt fornøyd med kassegitaren min, og ungene har sålangt ikke klaget på lydkvaliteten til godnattvisene mine :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.