Web Analytics
Jump to content

Rickenbacker 330 jetglo


johs
 Share

Recommended Posts

skal til london på vårparten og har tenkt å kjøpe ny gitar der. Det blir nok en les paul, es eller eventuelt en rickenbacker 330 jetglo, lurer på om noen av dere har noen erfaringer med denne gitaren eller andre rickenbacker gitarer

Link to comment
Share on other sites

Rickenbacker 330 og Les Paul er to helt forskjellige gitarer. Hollowbody / solid-, humbuckers / singlecoils, osv.. Prøv å få prøvd begge deler, gjerne Les Paul i forskjellige varianter, og finn ut hvilken gitar som kler deg best, spillemessig, lydmessig, osv.

Skal du ha to gitarer som er "likere", og lettere kan settes opp mot hverandre er vel heller Gibson ES-335 og Rickenbacker 330 mer fair. Gibson ES-330 er jo enda likere Rickenbackeren, og kan jo også være en mulighet. Denne blir dog veldig lik i specs osv, men jeg syns absolutt Rickenbackeren slår den på utseendet der. Rickenbacker 330 ser ballefet ut, IMO.

Når det er sagt, en kompis av meg som har en Rickenbacker 330 og bruker den aktivt i band og spiller mye konserter, røyk en gang en streng på den under første låt, og måtte få lånt en ES-335 av headliner-bandet for å få showet til å gå videre. Han var veldig klar på at ES'en var mye bedre å spille på, men at den absolutt ikke låt likt Rickenbackeren eller sånn han ville at det skulle låte i det hele tatt, så du må finne ut hva som passer deg.

Dette ble et rotete innlegg, og jeg er trøtt, men du får ha lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Med underleg halsprofil, lakkert gripebrett og spesielle pickups, blir Rickenbacker-gitarar litt vel spesielle konstruksjonar for dei aller fleste. Men dei har ein tøff og distinkt lyd som er gull til visse ting. Ein Les Paul er eit mindre spesielt, men meir allsidig instrument, og er kanskje eit "betre" kjøp i den forstand. Vanskeleg å gi råd om kva andre skal velje, alle har jo forskjellig spelestil og lydideale.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd noen Rickenbackere, og de er som sagt litt "sære". Jeg digger lyden i dem, den skranglete toppen er jo velkjent og de funker kanon til pop og rock, men jeg sitter alltid igjen med følelsen av at de er litt skjøre og ikke tåler så mye. De har aldri gått i oppløsning eller noe sånt når jeg har spilt på dem, så jeg kan ta veldig feil der. Halsen er også en tilvenningssak, har inntrykk av at de er litt "trange" og smale.

Når jeg en gang kan spandere på meg en elektrisk 12-strenger er det stor sjanse for at det blir en Rick.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.