Web Analytics
Jump to content

Støy og varierende volum på rørforsterker


 Share

Recommended Posts

Noen husker kanskje at jeg har hatt problemer med denne forsterkeren før. Den funket, så ble den solgt og sendt til kjøper, og den kom frem med et problem: volum gikk til og fra uten noen spesiell grunn. Jeg fikk forsterkeren tilbake, og etter jeg faktisk sjekka at den hadde et problem, så la jeg den vekk, og glemte den litt, til i dag. Tok den frem, plugget i gitar og kabinett, og har nå spilt i en times tid og den ser ut til å ha blitt bedre, helt av seg selv. Det betyr dermed ikke at den er problemfri.

Volum hopper litt frem og tilbake nå også, og det samme gjør støyen. Jeg vet ikke hvor mye det er normalt at en rørforsterker støyer, men denne gjør det nesten uavhengig av hvor mye gain jeg har på. Støyen er der gjerne et sekund, og borte det neste.

Har sjekka rørene, og det ene utgangsrøret lyser blått helt ytterst på kanten av metallgreiene inne i røret (fagterminologien er på topp).

Hva tror dere? Hva kan være problemet når den til en viss grad har fikset seg selv? Er det rett og slett bare røret? Hvor mye vil en sjekk/service inkludert rørbytte koste?

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde nogenlunde likt problem med Bogner Alchemisten min.Volum var foskjellig på kanalene, og et par ganger kutta gainkanalen helt ut...

Leverte den inn på 4sound der den var kjøpt som en reklamasjons-service.

I dag fikk jeg telefon om at den var ferdig. Det er visst ikke noe galt med den lenger. Helt av seg selv....480 kr kostet det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.