Web Analytics
Jump to content

Epi Les Paul STD / PLUS Top


JAH
 Share

Recommended Posts

Standard eller Standard Plus top ??

Hva er forskjellene ?

Var i en foretning idag og de hadde en fantastisk nydelig Epi LP. Så ut som Vintage Burst, men han bak disken sa det var en Old Violin Burst. Noen som har hørt op dette ? Evt vet forskjellene ?

Og at det var en Limited Edition satt ned fra 5900 til 4900. Var en Plus top sa han. Videre var det bedre pickups en vanlig. MEN på headstocken stod det "Standard"

Hvordan se forskjeller da jeg er "Fender Mann" og nailer Fender/Squier detaljer kjapt men er under middels på Epi/Gibson detaljer.

Så ut som denne.

Se filvedlegget.

post-5285-074105400 1292257041_thumb.jpg

Edited by JAH
Link to comment
Share on other sites

plus-topp har flammelønn mens de "vanlige" har "plaintop"

Ok takk for det.

Noen andre som vet hva som skulle være spesielt ?

Noen som har hørt om Plus Top Limited edition med annen burst eller bedre mikker ?

Edited by JAH
Link to comment
Share on other sites

Eneste forskjell på "plus top" og "plain" er finish/treverk i toppen.

Det har blitt produsert ymse SE utgaver med litt andre pickups, hardware/farge osv. Det har også blitt laget ymse 59'/60'/Trad utgaver med Gibson Humbuckere, men disse var vel en god del dyrere, og det ble neppe solgt noen i Norge.

Hvis det var hos en norsk forhandler og gitaren var ny tipper jeg det var en ganske ordinær Standard (de fleste som selges i Norge er plus-top utgaver) som selgeren vokal-jazzet litt.. Gitaren du har avbildet er en Vintage Sunburst tenker jeg. Old Violin Burst har jeg aldri hørt om, men du kan jo sjekke Epiphone sidene og se om du finner igjen den finishen noe sted - jeg tipper at du ikke gjør det..

Ble mye synsing dette, men jeg fikk en gut-feeling om at dette var selgerprat fra ende til annen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Tror det er enklest og billigst å bestille rett fra nettsiden deres https://www.curtmangan.com/10-42-nickel-wound-set/ Jeg har ikke testet Curt Mangan selv, men har sett de får gode skussmål rundt om.
  • Beklager, jeg ser jeg var upresis. Jeg kunne tenke meg dette: * Bass-strenger fra et 009-sett * Diskantstrenger fra et 010-sett Takk for tips om å bestille fra strings and beyond. Hvor mye sånn omtrent koster det å få ting tilsendt derfra - det er vel både toll og frakt man må betale for?  Takk for tips, kan se etter dette merket. Fant ikke noe i Norge, men de har det sikkert på nettsiden Troll linket til.  Interessant. Det er jo ganske tynt, men kanskje prøver et slikt sett for å se hvordan det er. Takk for tips!
  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.