Web Analytics
Jump to content

Fuzzpedal-radio


Erkny
 Share

Recommended Posts

Satt just og koste meg med min Fulltone `70 pedal da jeg merket at utstyret mitt tok inn radiosignaler. Fikk kun inn radio mens pedalen var aktivert, og volumet på gitaren var satt til null. Lyden ble tydeligere når jeg berørte strengene. Har opplevd at forsterkere tar inn radiosignaler, men ikke en fuzzpedal. Og hvorfor kun når volumet på gitaren var satt til null? Noen andre som har vært borti dette, eventuelt kan forklare?

På forhånd takk!

Link to comment
Share on other sites

Fulltone '70 er en Fuzzface-klone med masse forsterkning. med volum på gitaren vil den forsterke gitarstrengene og andre signaler som plukkes opp av pickupene. med volum på 0 vil den kun forsterke signal som tas opp av signallederen i gitarledningen og signalveiens jording.

virker som det i ditt tilfelle er nok annen støy fra pickupene til at den drukner radiosignalet "til vanlig", men at det er sterkt nok til å forsterkes når gitaren er på 0.

hvis du vil ha bort radioen kan du for eksempel:

1. bruke en bedre skjermet eller kortere gitarkabel (mulig du kan prøve deg frem og få inn ulike radiostasjoner!)

2. bruke bedre jording

3. modde pedalen med en liten ekstra-kondis over inngangsjack som dumper radiosignalet til jord før det forsterkes

4. modde pedalen ved å endre størrelsen på kondisen som gjør tilbakekobling mellom base og kollektor på transistor 2 sånn at RF ikke forsterkes like mye som gitarsignalene

Link to comment
Share on other sites

Vil det ikke hjelpe å skjerme krettskortet med noe aluminiumfolie?

Kan jo også være andre kabler eller komponenter i selve kretsen som fanger opp signalet også.

TS'en min begynte også å fange inn radio en liten stund.. :lol:

Samme skjedde emd en forsterker som vi bygde på skolen, men det tror jeg skyldes for lange og unødvendig mange jordingskabler.

Link to comment
Share on other sites

nei, Fulltone '70 bor allerede inni en solid, jordet stålboks som skjermer mot RF. hvis det dukker opp RF inni her er det noe alvorlig galt enten med boksen eller med vår forståelse av elektromagnetisme.

problemet er altså dårlig skjermet signalleder sånn at denne blir antenne, eller dårlig jording sånn at RF ikke ledes til jord, men kan plukkes opp som en del av signalveien.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd flere '70 og de har plukket opp radio alle sammen her hvor vi øver. Regner med det er gitaren eller kablen somplukker opp signalet, men det funker hver gang. Litt variabel hva program og litt vanskelig å tolke innholdet siden det stort sett er russisk eller no....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.