Web Analytics
Jump to content

Fuzzpedal-radio


Erkny

Recommended Posts

Satt just og koste meg med min Fulltone `70 pedal da jeg merket at utstyret mitt tok inn radiosignaler. Fikk kun inn radio mens pedalen var aktivert, og volumet på gitaren var satt til null. Lyden ble tydeligere når jeg berørte strengene. Har opplevd at forsterkere tar inn radiosignaler, men ikke en fuzzpedal. Og hvorfor kun når volumet på gitaren var satt til null? Noen andre som har vært borti dette, eventuelt kan forklare?

På forhånd takk!

Link to comment
Share on other sites

Fulltone '70 er en Fuzzface-klone med masse forsterkning. med volum på gitaren vil den forsterke gitarstrengene og andre signaler som plukkes opp av pickupene. med volum på 0 vil den kun forsterke signal som tas opp av signallederen i gitarledningen og signalveiens jording.

virker som det i ditt tilfelle er nok annen støy fra pickupene til at den drukner radiosignalet "til vanlig", men at det er sterkt nok til å forsterkes når gitaren er på 0.

hvis du vil ha bort radioen kan du for eksempel:

1. bruke en bedre skjermet eller kortere gitarkabel (mulig du kan prøve deg frem og få inn ulike radiostasjoner!)

2. bruke bedre jording

3. modde pedalen med en liten ekstra-kondis over inngangsjack som dumper radiosignalet til jord før det forsterkes

4. modde pedalen ved å endre størrelsen på kondisen som gjør tilbakekobling mellom base og kollektor på transistor 2 sånn at RF ikke forsterkes like mye som gitarsignalene

Link to comment
Share on other sites

Vil det ikke hjelpe å skjerme krettskortet med noe aluminiumfolie?

Kan jo også være andre kabler eller komponenter i selve kretsen som fanger opp signalet også.

TS'en min begynte også å fange inn radio en liten stund.. :lol:

Samme skjedde emd en forsterker som vi bygde på skolen, men det tror jeg skyldes for lange og unødvendig mange jordingskabler.

Link to comment
Share on other sites

nei, Fulltone '70 bor allerede inni en solid, jordet stålboks som skjermer mot RF. hvis det dukker opp RF inni her er det noe alvorlig galt enten med boksen eller med vår forståelse av elektromagnetisme.

problemet er altså dårlig skjermet signalleder sånn at denne blir antenne, eller dårlig jording sånn at RF ikke ledes til jord, men kan plukkes opp som en del av signalveien.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd flere '70 og de har plukket opp radio alle sammen her hvor vi øver. Regner med det er gitaren eller kablen somplukker opp signalet, men det funker hver gang. Litt variabel hva program og litt vanskelig å tolke innholdet siden det stort sett er russisk eller no....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.