Web Analytics
Jump to content

Bytte pickups på KH 202


TallicaKid

Recommended Posts

Hei :)

Jeg har en KH 202 som er en Kirk Hammett signaturgitar. Denne gitaren har jeg planer om å bytte pickups på. Har lest litt rundt omkring og ser at de fleste har byttet sine pickups med Seymour Duncan eller EMG 81 pickups. Jeg har ikke peiling på pickups i det hele tatt og jeg lurer på hvilke dere vil anbefale. Er det å skifte pickups på en gitar noe jeg klarer selv eller bør jeg overlate det til mer erfarne?

Det hadde også vært veldig greit om dere kunne linke til sider eller fortelle om butikker hvor jeg kan få kjøpt pickupsene. Takker for svar på forhånd, MVH. Simen ;)

Edited by TallicaKid
Link to comment
Share on other sites

Hehe vil vell si at det er en kvalitetsgitar.. Så du bør jo egentlig ha en god grunn til å bytte..

For det andre så bvør du jo vite hva slags lyd du vil ha og utifra det bytte til det som passer den lyden best..

Bytte av PU går ann å gjøre selv hvis du har kunnskap om det.. men er du usikker på lodding og koblinger osv så ville jeg absolutt latt en erfaren gjøre dette :)

Link to comment
Share on other sites

Sitat: "Jeg har ikke peiling på pickups i det hele tatt"..

Da er det kanskje lurt å overlate utskiftingsjobben til noen som har peiling. Det er for eksempel litt forskjell i hvordan dette gjøres hvis man skal aktive pickups, og det sitter passive i gitaren fra før, eller omvendt. Det å lodde slik at det blir stabilt og varer i mange år uten problemer er også noe man må kunne.

Ikke meningen å få dette til å framstå som "trolldom", for det er det ikke, men hvis man stiller med trådstarters forutsetninger, så er det kanskje greit å overlate jobben til fagfolk.

Som med del fleste andre ting, så må man spørre seg om det er noe man er villig til å bruke tid, penger og andre ressurser for å få utført, slik at man kan det til neste gang.

Er det slik at man bare er ute etter å få jobben gjort, og man egentlig ikke bryr seg å å kunne det, er det like greit å betale noen andre for å gjøre jobben.

Link to comment
Share on other sites

Du bør ikke bytte pickups bare fordi at andre gjør det. I tillegg, er det vanskelig å anbefale pickuper til noen andre, spesielt når man ikke får vite hvorfor man vil bytte. Om andre gitarister ikke er fornøyd med pickupene, trenger ikke du være misfornøyd også. Er det noe du savner lydmessig? Er de for svake/kraftige, brighte/mørke osv..?

EDIT: I tillegg, er det stor forskjell mellom Seymour Duncan og EMG, så man kan være heldig, eller veldig uheldig... En smaksak... Hvis det er spesielle gitarister du liker lyden på, kan det kanskje være til hjelp å se hva slags pickuper de bruker, som et utgangspunkt.

Edited by Ace Frehley
Link to comment
Share on other sites

Jeg bytter pickups hovedsaklig fordi jeg syntes lyden i de eksisterende er for tam. Når jeg bruker mye distortion føles det som tonene bare forsvinner. Når det gjelder hvilke type pickups jeg ser etter så vet jeg ikke. Derfor spør jeg dere om deres meninger.

Link to comment
Share on other sites

Rettelse, når jeg bruker distortion i det heletatt forsvinner tonene. Jeg er ikke fornøyd med pickupsene, thats it.

Kan skjønne det om det er EMG HZ pups i den. Ville gått for 81/60 eller seymor duncan Blackouts, mtp at gitaren er routet for aktive pups.

Link to comment
Share on other sites

Ville selv gått for BK-pickups også..

Men Seymour Duncan SH6 Distortion er ingen dum pickup heller.

Har EMG 81/60 i en av gitarene mine. Ganske god pickup imo. Veldig fornøyd med den. Men det er slik at hadde jeg hatt bare en gitar, så ville jeg satt passive mikker i den. Men ettersom jeg har flere, så syns jeg at EMG er et "must" i ene gitaren.

Tight, definert og generelt heftig pickup til riffing med mye vreng.

Ikke helt det store til crunch, men hvis du har metal som første pri og er lite kreset på det andre, så er det en god investering.

Men som nevnt.. Ville gått for BK frem for EMG hvis man har råd ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.