Web Analytics
Jump to content

Enkle greie soloer


Tambarskjelve
 Share

Recommended Posts

Har egentlig aldri brydd meg særlig om soloer,riff og rytme har vært min greie,men nå har jeg tenkt å utvide horisonten litt.

Vil derfor gjerne ha tips på noen overkommelige soloer for å komme igang. Ønsker ikke å være noen kopimaskin,og vil nok lage mine egne etterhvert,men det er greit i starten å ha noen å øve på for å lære forskjellige teknikker og licks.

Hva nivået angår,så starta jeg der mange andre antagelig har starta med soloer... Nothing else matters.Fiksa den rimelig greit på en time eller to,så nivået bør ligge rundt der og litt oppover.

Kom med tips og gjerne ting som faktisk er kule å spille selv om de er enkle.....

Link to comment
Share on other sites

pøh, eg har spilt gitar i 20 år og synes fremdeles mr crowley kjempevanskelig. må vel gå an å finne noe lettere?

hva med fade to black? eller sometimes i feel like screaming med deep purple? om jeg skulle lært meg et par ozzy låter hadde jeg prøvd på over the mountain, mama i'm coming home og no more tears, slutten på no more tears soloen vil kanskje gluke si er overkommelig ;)

Link to comment
Share on other sites

pøh, eg har spilt gitar i 20 år og synes fremdeles mr crowley kjempevanskelig. må vel gå an å finne noe lettere?

Sorry da, han sa litt oppover..... er sånn ca 20 år siden jeg har spilt Mr Crowley så kanskje jeg bare har fortrengt hvor vanskelig den er.

Crazy Train er vel fin da, litt tapping å sånn er jo gøy.

AC/DC - you shook me all nite?

NMT er vel grei den og vel...........

Link to comment
Share on other sites

Sorry da, han sa litt oppover..... er sånn ca 20 år siden jeg har spilt Mr Crowley så kanskje jeg bare har fortrengt hvor vanskelig den er.

Crazy Train er vel fin da, litt tapping å sånn er jo gøy.

AC/DC - you shook me all nite?

NMT er vel grei den og vel...........

hehe

du får spille gjennom mr crowley i kveld :)

ac dc soloer er fine å øve på :) og crazy train er vel noe mer oppnåelig, spørs hvor kritisk en skal være til seg selv, nå spiller jo ikke RR soloen klokkereint sjøl men det er jo en del av sjarmen. :) knallfeit solo i alle fall :)

Link to comment
Share on other sites

Kan være greit å ha i bakhodet at hva som er enkelt eller ikke er en smule relativt. Endel langsomme, melodiøse soloer (type Gilmour etc.) er kanskje enkle å spille, men om de skal være i samme ballparken som originalen krever de ofte utrolig mange nyanser i spillet - bending, vibrato etc. Mens enkelte Shred - soloer er egentlig latterlig enkle bortsett fra det faktum at det går kjapt i svingene.

Eneste jeg mener med dette er:

1. Lærer du deg en solo av f.eks. Gilmour, prøv å bite deg merke i hvordan han vibrerer strengene, varierer dynamikken (styrken) etc. Alt for mange gitarister bruker alt for lite tid på dette. Men det er superviktig - en gitarist som mestrer dette kan spille to toner på en gitar og alle hører at dette er noen som kan spille - akkurat som en flink vokalist kan synge to toner, og alle hører ut ifra klangen i stemmen hans at dette er en "ekte" vokalist ;)

2. Vil du lære en kjapp solo, spill den så sakte som mulig, bruk metronom, og jobb deg gradvis opp til et raskere tempo uten å stresse. I utgangspunktet er det faktisk egentlig så enkelt - man må bare gidde :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har sendt og mottatt et lass med gitarer og basser, pleier ikke være noe problem. Det beste er selvsagt å sende i koffert, men så lenge man har en passelig stiv pappeske og polstrer gitaren godt slik at den ikke ligger og slenger inne i esken så går det bra. Kan være lurt å bekrefte med selger at han vet hvordan han pakker en gitar for sending, og om han f.eks. har en gitar-eske liggende. Hvis ikke kan man ofte få tak i det hos en gitarbutikk; de har pappesker i hopetall som de bare leverer til gjenvinning og er glad for å bli kvitt. Har også mottatt gitarer som kun har vært send i en dvask gitarbag med adresselapp klistret på. Anbefales ikke, men heldigvis har det gått bra de gangene det har skjedd med meg. Antar at postmennene ofte er litt ekstra forsiktige når de ser slike pakker, men det er jo ingen garanti.
  • Nå ser jeg på brukte gitarer. Men, er det mulig/litt å sende elgitarer med posten? Hvordan gjøres det på en trygg måte for gitaren i så fall? Noen som har erfaringer her? Eller bør en kun gå for gitarer en kan hente selv?
  • jepp. eller en sg-type eller en explorer-type
  • Takk folkens, da har jeg noen ting å teste når jeg får den med meg hjem etter neste øving!
  • Jeg er nære på å si at en Les Paul-type gitar kanskje kunne vært noe? (F.eks. en brukt Epiphone Les Paul eller LTD EC 256.) Fast stol og de er jo innafor både på metal og snillere, og det burde kanskje være mulig å finne noe brukt sånn omtrent i prisleiet det her er snakk om.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.