Web Analytics
Jump to content

Enkle greie soloer


Tambarskjelve

Recommended Posts

Har egentlig aldri brydd meg særlig om soloer,riff og rytme har vært min greie,men nå har jeg tenkt å utvide horisonten litt.

Vil derfor gjerne ha tips på noen overkommelige soloer for å komme igang. Ønsker ikke å være noen kopimaskin,og vil nok lage mine egne etterhvert,men det er greit i starten å ha noen å øve på for å lære forskjellige teknikker og licks.

Hva nivået angår,så starta jeg der mange andre antagelig har starta med soloer... Nothing else matters.Fiksa den rimelig greit på en time eller to,så nivået bør ligge rundt der og litt oppover.

Kom med tips og gjerne ting som faktisk er kule å spille selv om de er enkle.....

Link to comment
Share on other sites

pøh, eg har spilt gitar i 20 år og synes fremdeles mr crowley kjempevanskelig. må vel gå an å finne noe lettere?

hva med fade to black? eller sometimes i feel like screaming med deep purple? om jeg skulle lært meg et par ozzy låter hadde jeg prøvd på over the mountain, mama i'm coming home og no more tears, slutten på no more tears soloen vil kanskje gluke si er overkommelig ;)

Link to comment
Share on other sites

pøh, eg har spilt gitar i 20 år og synes fremdeles mr crowley kjempevanskelig. må vel gå an å finne noe lettere?

Sorry da, han sa litt oppover..... er sånn ca 20 år siden jeg har spilt Mr Crowley så kanskje jeg bare har fortrengt hvor vanskelig den er.

Crazy Train er vel fin da, litt tapping å sånn er jo gøy.

AC/DC - you shook me all nite?

NMT er vel grei den og vel...........

Link to comment
Share on other sites

Sorry da, han sa litt oppover..... er sånn ca 20 år siden jeg har spilt Mr Crowley så kanskje jeg bare har fortrengt hvor vanskelig den er.

Crazy Train er vel fin da, litt tapping å sånn er jo gøy.

AC/DC - you shook me all nite?

NMT er vel grei den og vel...........

hehe

du får spille gjennom mr crowley i kveld :)

ac dc soloer er fine å øve på :) og crazy train er vel noe mer oppnåelig, spørs hvor kritisk en skal være til seg selv, nå spiller jo ikke RR soloen klokkereint sjøl men det er jo en del av sjarmen. :) knallfeit solo i alle fall :)

Link to comment
Share on other sites

Kan være greit å ha i bakhodet at hva som er enkelt eller ikke er en smule relativt. Endel langsomme, melodiøse soloer (type Gilmour etc.) er kanskje enkle å spille, men om de skal være i samme ballparken som originalen krever de ofte utrolig mange nyanser i spillet - bending, vibrato etc. Mens enkelte Shred - soloer er egentlig latterlig enkle bortsett fra det faktum at det går kjapt i svingene.

Eneste jeg mener med dette er:

1. Lærer du deg en solo av f.eks. Gilmour, prøv å bite deg merke i hvordan han vibrerer strengene, varierer dynamikken (styrken) etc. Alt for mange gitarister bruker alt for lite tid på dette. Men det er superviktig - en gitarist som mestrer dette kan spille to toner på en gitar og alle hører at dette er noen som kan spille - akkurat som en flink vokalist kan synge to toner, og alle hører ut ifra klangen i stemmen hans at dette er en "ekte" vokalist ;)

2. Vil du lære en kjapp solo, spill den så sakte som mulig, bruk metronom, og jobb deg gradvis opp til et raskere tempo uten å stresse. I utgangspunktet er det faktisk egentlig så enkelt - man må bare gidde :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.