Web Analytics
Jump to content

NGD - 1990 Gibson Les Paul Classic


Hallstein

Recommended Posts

Jepp, da har jeg blitt den lykkelige eier av en Gibson Les Paul ! Kjørte til Dovre i dag å møtte Kølabrennern, der vi gjennomførte en koselig byttehandel, der jeg bytta bort en ENGL Blackmore + ett bittelite mellomlegg mot denne gitaren.

Personlig har jeg ikke funnet en eneste Les Paul som tiltaler meg i en butikk, da halsene er alt for tykke for min smak, mens denne gitaren har nesten ibanez-tynn hals, så den passer meg ypperlig!

Quoter Kølabrennern selv jeg :

Gitaren er som nevnt en 1990 Les Paul Classic. De tidlige Classic-modellene er en del annerledes en de som kom senere, og innehar noen attributter som ligger nærmere CS Historic-modellene. Det er for eksempel tynn kantlist i cutaway, riktig form og størrelse på headstock, ABR-1-bru, dyp topcarve og en rekke andre ting. Halsen er utrolig tynn, nesten Ibanez-aktig, bare noe bredere. Denne har hatt det typiske halsbruddet før den kom i mitt eie, men ble reparert av luthier Greg Platzer, som driver BCR Music & Sound i USA, hvor jeg også kjøpte gitaren. Reparasjonen er utmerket utført og kommer til å holde i all tid. Videre har den fått følgende oppgraderinger:

- RS Vintage-kit.

- Faber ABR-bru.

- Faber tailpiece i aluminium.

- RS aged Kluson double ring single line-stemmeskruer.

- Diverse aged plastikkdeler.

- Reflector-knotter.

- Historic trussrod-cover.

Gitaren har hatt ett halsbrudd tidligere (Det typiske Les-Paul bruddet), som er mesterlig reparert, og man merker ikke det har vært brudd der en gang. Det er også satt i GFS pickups (Crunchy PAT og fat PAT) som låter veldig bra, men skal kanskje byttes ut i Lollar eller Bare knuckle pickups på nyåret.

Og her stripper den litt (Sexy, ikke sant?) :

post-6361-012399500 1291492026_thumb.jpg

post-6361-080508200 1291492032_thumb.jpg

post-6361-059476800 1291492039_thumb.jpg

post-6361-081223800 1291492044_thumb.jpg

post-6361-047202300 1291492050_thumb.jpg

post-6361-068112700 1291492054_thumb.jpg

post-6361-019453100 1291492060_thumb.jpg

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Jo, takk for handelen!

Det der var min første ordentlige kvalitetsgitar og det er med et tungt sukk i hjertet jeg valgte å gi slipp på den. MEN, det er riktignok godt å vite at den havner hos noen som har leita lenge og vel og ikke har funnet "sin" Les Paul før nå - det er noe alle gitarister fortjener å oppleve i løpet av livet! :D

Link to comment
Share on other sites

Jo, takk for handelen!

Det der var min første ordentlige kvalitetsgitar og det er med et tungt sukk i hjertet jeg valgte å gi slipp på den. MEN, det er riktignok godt å vite at den havner hos noen som har leita lenge og vel og ikke har funnet "sin" Les Paul før nå - det er noe alle gitarister fortjener å oppleve i løpet av livet! :D

For å si det sånn, det er ikke sikkert du ser den noen plass på nettet mer iallefall, den her er en behold-gitar. Den skal ingen steder. :D

Stratocasteren min lever farlig derimot. :P

Men den er så billig, at jeg trenger ikke selge den :P

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Lurer litt på måten å tre strengene på? Ved å feste de "wraparound" så får du vel mindre brekkvinkel over broa, og dermed mindre sustain?

Hmm.... tidenes bump ja. Sånn er det når en søker etter ting :)

Edited by space
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.