Web Analytics
Jump to content

Stratocaster


antos
 Share

Recommended Posts

Har en Fender Stratocaster Standard og en Fender Stratocaster Classic Player 60s. Lydmessig synes jeg Standarden er noe friskere og føler jeg får mer vreng ut av gitaren i forhold til Classic Playeren. Er det pickupsene som spiller inn her?

Link to comment
Share on other sites

Ja, Classic Player har mer vintage-orienterte pickups. (Fender CS '69). Vet ikke helt hva du mener med frisk, men jeg for min del synes disse pickupene er noe av det bedre fra Fender. Er det en american standard du har?

Hvordan pickupene låter kan også tildels ha med justering å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er en nyere Mex Standard du har, har den "billige pickups" med keramiske magneter. Det beviser vel bare at pickups dreier seg mer om smak og behag enn noe annet. Og ja det er i all hovedsak forskjellen på pickupene du hører angående vreng - en "hot'ere" pickup gir deg en noe mørkere tone og høyere signal ut fra gitaren - dvs lettere/mer vreng på forsterker. Hot'e singelcoil pickuper med keramiske magneter kan låte litt mer som humbuckere i enkelte tilfeller egentlig.

"Vintage pickups" er enklere å like når man har en forsterker som låter godt og når vreng ikke lenger er så viktig, eller ønsket, for å oppnå en fin tone.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.