Web Analytics
Jump to content

Ibanez RG 550


Lukather
 Share

Recommended Posts

Hei!

Har bydd på en Ibanez RG 550 på ebay, men jeg er litt likevis om den er helt original, siden selgeren sier den er fra 2002. Jeg vet den har blitt relansert i en jubileumsutgave, men tror ikke det er hva vi snakker om her. Den er bygget i japan, har lønnehals og edge. Ibanez v7-s1-v8 pickups. Serienummer F0210371.

Noen som vet? Euphor? lite å finne i gamle kataloger på nett...

Link to comment
Share on other sites

RG 550 ble produsert 1987-1994, og så i en periode fra 1997 til 2002. I og for seg, som nevnt fortsatte produksjonen, men da ble den hetende 1550, men da med forandringer, som foreksempel Edge pro.

Sånn, da var det i orden, helt uten at The Euphor trådte til. Så venter jeg bare på at han kommer og retter på meg, men det skal jeg tåle. :)

Link to comment
Share on other sites

Kan jo bare bekrefte at gitaren er fra 2002. Serienummeret sier sitt, da det begynner på 02. :) Nå er jo gitaren solgt, men læll!

EDIT: Legger merke til at gitaren bare fikk ett bud, så kanskje har vi en ny Ibanez eier her? :D

Stemmer det!

Har alltid hatt lyst på en gammal 550. Nå viste det seg jo, etter at handelen var i boks, at den ikke var fullt så ny, men det er sikkert en god gitar. Nå er julen sikret ;)

Siden det er mye ibaneznerder her, er det forskjeller på gitarer fra de to produksjonsperiodene Castor nevnte? Hadde ikke de originale eldste lo-pro?

Edited by Lukather
Link to comment
Share on other sites

Edge er den originale tremoloen. Lo-Pro kom senere (1991ish). Flere foretrekker Edge, fordi den ikke butter mot kroppen så tidlig, mye kulere horsie. ;) Lo-Pro er flatere, så om du er vant med en stol som ikke er flat kan den være å foretrekke. Smak og behag.

Andre forskjeller er som Chuckie skrev "Fendertype halsfeste" på de eldste, og AANJ på de nyere. Dette skiftet skjedde også på tidlig 90-tall. Og igjen er det, som vanlig, noen som mener at det eldste er best. Smak og behag.

Nyere modeller har også fått litt tykkere hals. Det vil si, de har samme type hals, men halstypen endret seg. Wizard vs Wizard II. Smak og behag.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Gratulerer med unikt flott Strat. Det skumle nå er suget etter en Candy Apple Red Strat med mapleneck pre 65......sukk.  
  • Japan Strater er vel aldrig egentlig feil på noen måte. Fender Japan er bra saker. Squier Japan tidlig 80 tall er magisk, og Korea Strater fra sent 80 tall er meget bra også, har fortsatt min første gitar, en Squier Stratocaster fra 1989 klin orginal med stor tremblokk, heltre kropp, fender amerikansk strengeavstand, Fender tremolo og Fender mekanikk. (MIK E10xxxxx serienummer) Kommer aldrig til å modde den eller selge den, og den låter vanvittig bra. Gratulerer med flott Strat.  
  • Enig med forrige talere. Det så mørkt ut før du tok over, og det var nok mange som var skeptiske, men forumet har sånn sett egentlig blitt bedre, men så er det det her med antall aktive medlemmer da. Vi er nok en utdøende rase. Håper at forumet består ei stund til i hvert fall. Å drukne i div. facebook-grupper ønsker i hvert fall ikke jeg, selv om jeg legger inn noen innlegg der også, av og til. 
  • Elsker fretless! Sånn skikkelig. Har ikke tatt i en bass med bånd siden jeg fikk meg fretless i sommer en gang. 
  • Øvingshelg med ‘flinkisprosjekt’ … Så da må det øves på Steely Dan, Tower Of Power, No 4, Vulfpeck e.t.c …. Og siden det er fredag så … fretless !    
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.