Web Analytics
Jump to content

Ibanez RG 550


Lukather

Recommended Posts

Hei!

Har bydd på en Ibanez RG 550 på ebay, men jeg er litt likevis om den er helt original, siden selgeren sier den er fra 2002. Jeg vet den har blitt relansert i en jubileumsutgave, men tror ikke det er hva vi snakker om her. Den er bygget i japan, har lønnehals og edge. Ibanez v7-s1-v8 pickups. Serienummer F0210371.

Noen som vet? Euphor? lite å finne i gamle kataloger på nett...

Link to comment
Share on other sites

RG 550 ble produsert 1987-1994, og så i en periode fra 1997 til 2002. I og for seg, som nevnt fortsatte produksjonen, men da ble den hetende 1550, men da med forandringer, som foreksempel Edge pro.

Sånn, da var det i orden, helt uten at The Euphor trådte til. Så venter jeg bare på at han kommer og retter på meg, men det skal jeg tåle. :)

Link to comment
Share on other sites

Kan jo bare bekrefte at gitaren er fra 2002. Serienummeret sier sitt, da det begynner på 02. :) Nå er jo gitaren solgt, men læll!

EDIT: Legger merke til at gitaren bare fikk ett bud, så kanskje har vi en ny Ibanez eier her? :D

Stemmer det!

Har alltid hatt lyst på en gammal 550. Nå viste det seg jo, etter at handelen var i boks, at den ikke var fullt så ny, men det er sikkert en god gitar. Nå er julen sikret ;)

Siden det er mye ibaneznerder her, er det forskjeller på gitarer fra de to produksjonsperiodene Castor nevnte? Hadde ikke de originale eldste lo-pro?

Edited by Lukather
Link to comment
Share on other sites

Edge er den originale tremoloen. Lo-Pro kom senere (1991ish). Flere foretrekker Edge, fordi den ikke butter mot kroppen så tidlig, mye kulere horsie. ;) Lo-Pro er flatere, så om du er vant med en stol som ikke er flat kan den være å foretrekke. Smak og behag.

Andre forskjeller er som Chuckie skrev "Fendertype halsfeste" på de eldste, og AANJ på de nyere. Dette skiftet skjedde også på tidlig 90-tall. Og igjen er det, som vanlig, noen som mener at det eldste er best. Smak og behag.

Nyere modeller har også fått litt tykkere hals. Det vil si, de har samme type hals, men halstypen endret seg. Wizard vs Wizard II. Smak og behag.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.