Web Analytics
Jump to content

Ibanez RG 550


Lukather

Recommended Posts

Hei!

Har bydd på en Ibanez RG 550 på ebay, men jeg er litt likevis om den er helt original, siden selgeren sier den er fra 2002. Jeg vet den har blitt relansert i en jubileumsutgave, men tror ikke det er hva vi snakker om her. Den er bygget i japan, har lønnehals og edge. Ibanez v7-s1-v8 pickups. Serienummer F0210371.

Noen som vet? Euphor? lite å finne i gamle kataloger på nett...

Link to comment
Share on other sites

RG 550 ble produsert 1987-1994, og så i en periode fra 1997 til 2002. I og for seg, som nevnt fortsatte produksjonen, men da ble den hetende 1550, men da med forandringer, som foreksempel Edge pro.

Sånn, da var det i orden, helt uten at The Euphor trådte til. Så venter jeg bare på at han kommer og retter på meg, men det skal jeg tåle. :)

Link to comment
Share on other sites

Kan jo bare bekrefte at gitaren er fra 2002. Serienummeret sier sitt, da det begynner på 02. :) Nå er jo gitaren solgt, men læll!

EDIT: Legger merke til at gitaren bare fikk ett bud, så kanskje har vi en ny Ibanez eier her? :D

Stemmer det!

Har alltid hatt lyst på en gammal 550. Nå viste det seg jo, etter at handelen var i boks, at den ikke var fullt så ny, men det er sikkert en god gitar. Nå er julen sikret ;)

Siden det er mye ibaneznerder her, er det forskjeller på gitarer fra de to produksjonsperiodene Castor nevnte? Hadde ikke de originale eldste lo-pro?

Edited by Lukather
Link to comment
Share on other sites

Edge er den originale tremoloen. Lo-Pro kom senere (1991ish). Flere foretrekker Edge, fordi den ikke butter mot kroppen så tidlig, mye kulere horsie. ;) Lo-Pro er flatere, så om du er vant med en stol som ikke er flat kan den være å foretrekke. Smak og behag.

Andre forskjeller er som Chuckie skrev "Fendertype halsfeste" på de eldste, og AANJ på de nyere. Dette skiftet skjedde også på tidlig 90-tall. Og igjen er det, som vanlig, noen som mener at det eldste er best. Smak og behag.

Nyere modeller har også fått litt tykkere hals. Det vil si, de har samme type hals, men halstypen endret seg. Wizard vs Wizard II. Smak og behag.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.