Web Analytics
Jump to content

Spille ute når det er kaldt


Espen Larsen
 Share

Recommended Posts

Hei, det er meningen at jeg skal være med å kompe på 3 sanger i friluft (el. bass) til helgen når det er meldt sprengkulde, dvs. kanskje ned i 10 minus der jeg bor. Vil dere fraråde dette på grunn av at treverket på instrumentet kan bli ødelagt?

Edited by Espen Larsen
Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å sette gitaren ute i enten en gigbag eller kasse, og så en liten stund før vi skal spille så tar jeg den ut og lar den stå ca 15-20 min. Så må du bare regne med at den må stemmes utrolig mange gang i løpet av konserten. Så må du være like nøye med å la den tilpasses varmen som kulda, for det er ikke alt treverk som liker den endringen like godt.

Men det skal gå helt fint, jeg har spilt ute i rundt 20-25 minusgrader før. Gitaren tålte det, fingrene mine tålte ikke det.

Link to comment
Share on other sites

Hansker uten fingertupper er et must. Det samme er en varmepakning eller to i hver lomme på den tykke gode jakken du har på. Og lue av noe slag.

Offtopic

Snakket forresten med en bekjent om "kaldspilling" her om dagen, han spiller trompet. Etter lang forskning har han funnet ut at det beste som er for at ventilene på trompenten ikke skal fryse, er hjemmebrent. Funker bedre enn vodka og rødsprit.

Link to comment
Share on other sites

Tusen for svar, dog de var veldig varierte, men vnye vettig som kom fram her! Jeg har hansker uten fingertupper, seff. Har spilt ute før, men da var det ikke så kaldt og jeg var ikke så redd for bassen jeg brukte...

Castor: Er det snakk om brennevin innabords?

Link to comment
Share on other sites

Nei, alkohol gjør at du blir fortere kald. Ikke drikk! Ad. trompet, så tømmer man sprit i trompeten. Det funker ikke på samme måte på gitaren. :)

Nei, jeg vil tro det ikke er helt gunstig å helle heimkok over gitaren (eller bassen) før spilling. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.