Web Analytics
Jump to content

Feilsøking av forsterker. Låter ikke slik det skal...


Trilogy

Recommended Posts

Lånte bor forsterkeren (ENGL Blackmore) min til en kompis som skulle spille konsert. Da jeg fikk den igjenn i dag merket jeg med en gang at den ikke låt slik jeg er vant til. Låt tynt og dårlig og støya mer enn vanlig. Fant etterhvert ut at poweramprør #2 fra venstre lyste mye kraftigere enn de andre. Rørene er ca to uker gamle ( JJ retube kit fra Eurotubes) og har selv justert biasen. Defekt rør, eller er det noe annet som har skjedd? Defekt transformator, eller feil impedans (skal vistnok blitt kjørt i 8 ohm) mellom forsterker og kabinett?

Merker også noe med standby knappen. Den pleide å mute lyden fra gitaren helt, men nå kan jeg høre gitaren, bare veldig mye lavere... Kommer også et stort smell i det jeg skrur fra standby til spilling. Har heller ikke vært der før :(

Noen som vet noe?

Edited by Trilogy
Link to comment
Share on other sites

prøv å justere bias på ny. hvis det ikke hjelper så prøv med nye utgangsrør.

hvordan gikk du frem når du justerte bias sist? jo flere detaljer jo bedre.

Eurotubes anbefaler å regne etter 25w og ikke 30w, så da ble det 25/435 som skulle bli 57 mA * 0,70 = 40 mA

Skal prøve å juster på nytt, med er redd jeg ikke har så mye og gå på...Bias pot'en er skrudd så langt ned det går og endte på rundt 41 mA hvis jeg husker riktig... Har brukt bias probe og multimeter fra Eurotubes.

Har spilt ganske mye med de nye rørene i de ukene jeg har hatt de, så det er litt merkelig at biasen skulle skifte slik over natta

Edited by Trilogy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.