Web Analytics
Jump to content

Litt frustrert


Olsethor

Recommended Posts

Heihopp.

Har vært veldig demotivert når det kommer til gitarspilling i det siste, og da mener jeg improvisasjon i hovedsak.

Det er ikke det at jeg øver lite; jeg øver teknikk, lærer nye låter og transkriberer soloer ofte (går på musikklinja, så det skulle bare mangle).

Men når det kommer til å frasere, være kreativ, skape nye ideer og lignende så føler jeg meg helt ute. Det kan godt være at det ikke låter så fælt som jeg skal ha det til, men jeg føler et kraftig nederlag hver gang jeg skal spille solo.

Jeg tror kanskje jeg rett og slett har mistet "gløden".

Er det noen som har opplevd noe lignende, og har kommet seg over denne knausen?

Setter veldig stor pris på all eventuell respons!

Link to comment
Share on other sites

Improvisasjon kan jeg snakke lenge om, men jeg har rett og slett ikke tida nå. Men her er et par forslag til kreativitetsøvelser:

1. Gi deg selv begrensninger! Stravinsky fikk ingenting til med mindre han satt grenser for seg selv. Når du har alle muligheter i verden, er det vanskelig å bestemme seg.

Prøv å begrens deg til en skala/noteverdi/etc til en hel sang. Prøv f.eks å kun bruke Eb-dur pentaton over skjemaet til "Solar" av Miles Davis. Eller bruk kun dur-treklanger når du improviserer over en blues.

2. Skaff deg litt input. Les litt på http://www.cime.no/, hør foredraget jeg nevner her. Forsøk deg på noen nye sjangre, gå på konsert.

3. Prøv bevisst banal spilling. Forsøk å høres kjedelig ut med vilje - forutsigbare tonale sprang, hold deg slavisk innenfor tonearten, etc. MEN: Ikke la dette gå ut over musiseringen! Spill "Lisa Gikk Til Skolen" som om det var en sang spesialskrevet til ditt bryllup.

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som har opplevd noe lignende, og har kommet seg over denne knausen?

Jeg har opplevd noe lignende og kom meg aldri over knausen, så jeg øver ikke lenger........

Mer seriøst så tror jeg alle som spiller lenge opplever sånne dødperioder. Det er litt greiere å håndtere når du vet det er sånn som kommer innimellom og at det stort sett også for de fleste går over igjen. So don't worry be happy. Drekk øl og pul damer en stund så får du sikkert gløden etterhvert, eller et mindre rusproblem men det er heller ikke å kimse av i denne bransjen.

Når det gjelder improvisasjon ville jeg lagt fra meg gitaren og heller øvd på å synge/nynne soloer. Da musiserer du fritt uten "tekniske" begrensninger i forhold til hva du kan og ikke kan spille og hva du har øvd inn av skalaer osv på gitar. Så tar du opp gitaren og spiller det du sang. Etterhvert som det funker bedre kan du prøve å synge å spille samtidig. Du vil også med en gang merke om du har tekniske begrensninger i forhold til å spille det du synger og da ser du med en gang hva du trenger å øve på. Da blir du musiker. Alternativt kan du øve i åresvis på masse fancy skalaer og crap og så spiller du det når det er solotid. Da er du gitarist. Viktigst av alt - ha det gøy.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ekstremt overbevist om at det beste fundamentet for bra solo-improvisasjon ligger i å kunne massevis av låter, og kunne fremføre dem fra start til slutt, inkludert å tolke dem. Finnes sikkert bra solo-gitarister som ikke kan dette, men det er nok unntak. Gode gitarister kan spille låter.

Hva med å finne en vokalist og kompe denne aleine en periode? Jazz, country, pop, bossa nova, nesten samme faan hvilken sjanger, bare det krever at du er stødig, og leverer komping som er tydelig og komplementerer vokalisten. Dette er anabole sterodier for musikaliteten til frustrerte solo-gitarister, i henhold til teorien jeg laget akkurat nå.

Nå må jeg ikke tolkes dithen at dette er tilstrekkelig, er vel mer at jeg mener det er bortimot nødvendig, og ihvertfall sabla verdifullt.

Edited by windofpain
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Opplever dette titt og ofte. Mange gode forslag over, spesielt fra Gluke ;)

Det jeg av og til gjør når dette skjer, er:

1. Finner på noe helt nytt. Spiller litt akustisk, bass, piano etc. Kanskje et helt nytt instrument?

2. Transkriberer fiolin-, cello- eller til og med pianostykker for gitar.

3. Lærer om igjen ting fra når jeg begynte å spille.

4. Lager læremetoder

5. Lærer meg å bruke nytt utstyr, DAWs etc.

6. I verste fall: Tar en liten pause og gjør helt andre ting :rolleyes:

Edited by YBA
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.