Web Analytics
Jump to content

Utganger på lydkort


Rikjense
 Share

Recommended Posts

vet ikke helt. Planen var å kjøre trommesett og gitar og bass inn i denne : http://sound1.com/portal/asp/produktdetalj1.asp?Produkt_ID=4615 og bruker direct out til lydkortet (har ikke funnet ut hvilket, men blir nok et echo eller m-audio), for så inn til cubase eller protools. Så outputsene må vel inn i mikseren (?) på et eller annet vis

Link to comment
Share on other sites

Ok- skaff deg en oversikt over hva som er forskjell på en utgang og en inngang.. :)

Det du ønsker, er altså å koble kanaler fra mikseren til lydkortet via "direct out". Da må du koble fra "direct out" til hver sin inngang på mikseren. Trenger du fire kanaler, må du ha et lydkort med fire innganger. Trenger du fler, noe du trolig trenger hvis du skal mikke opp et helt trommesett, så må du ha tilsvarende antall innganger på lydkortet.

En løsning er å handle en Phonic- eller Alesismikser som har innebygget lydkort, og overøfre lyden til PC via Firewire.

Link to comment
Share on other sites

Det du kan gjøre hvis du skal ha/har et lydkort med f.eks. bare to innganger, er å koble mikkene på mikseren først og mikse sporene. Så kan du tappe ut fra master på mikser og inn på inngangene på lydkortet. Evt. lage en sub-gruppe av trommene før man går inn i lydkortet. Man vil da bare få et stereo audiospor på trommene som har begrenset mulighet for miksing etter at det er innspilt. Sånn sett er nok Castors forslag om mikser med innebygd lydkort den beste (og rimeligste?) løsningen på problemet ditt.

Link to comment
Share on other sites

Ok :)

Så på slike miksere med usb eller firewire (tror de bare hadde usb på sound1) og PA tekniker på sound1 sa at det er kun mastertracket som blir spilt inn, noe jeg syntes var litt kjipt. Vil gjerne ha oversikt over alle sporene i DAW'en.

Blir å bruke 5-6 til trommesett, det er et veldig lite et, og en til gitar og en til bass, slik at vi kan spille sammen med trommisen. Blir nok også å spørre han vi har spilt inn hos om forskjellige ting.

Grunnen til at vi gjør dette, er for at vi vil lære oss å spille inn sjøl. Klart, de første 10 gangene blir det nok sikkert å høres dårlig ut, men på den 11 gangen blir det nok å høres litt bedre ut, på grunn av at vi lærer oss tingene bedre.

Hva mener dere, er det bra eller dårlig? :)

Takk for gode svar, forresten :)

Link to comment
Share on other sites

Phonic har ikke verdens beste rykte. Jeg har aldri testet selv. Men antall kanaler per krone gjør at det er et fristende alternativ, kikke litt selv her:

http://www.norskmusikk.com/shop/

Klikk på Phonic i menyen til venstre og sjekk. 16 kanaler samtidig for 6000, og med en livemikser med på kjøpet er det ikke noe å si på.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har sendt og mottatt et lass med gitarer og basser, pleier ikke være noe problem. Det beste er selvsagt å sende i koffert, men så lenge man har en passelig stiv pappeske og polstrer gitaren godt slik at den ikke ligger og slenger inne i esken så går det bra. Kan være lurt å bekrefte med selger at han vet hvordan han pakker en gitar for sending, og om han f.eks. har en gitar-eske liggende. Hvis ikke kan man ofte få tak i det hos en gitarbutikk; de har pappesker i hopetall som de bare leverer til gjenvinning og er glad for å bli kvitt. Har også mottatt gitarer som kun har vært send i en dvask gitarbag med adresselapp klistret på. Anbefales ikke, men heldigvis har det gått bra de gangene det har skjedd med meg. Antar at postmennene ofte er litt ekstra forsiktige når de ser slike pakker, men det er jo ingen garanti.
  • Nå ser jeg på brukte gitarer. Men, er det mulig/litt å sende elgitarer med posten? Hvordan gjøres det på en trygg måte for gitaren i så fall? Noen som har erfaringer her? Eller bør en kun gå for gitarer en kan hente selv?
  • jepp. eller en sg-type eller en explorer-type
  • Takk folkens, da har jeg noen ting å teste når jeg får den med meg hjem etter neste øving!
  • Jeg er nære på å si at en Les Paul-type gitar kanskje kunne vært noe? (F.eks. en brukt Epiphone Les Paul eller LTD EC 256.) Fast stol og de er jo innafor både på metal og snillere, og det burde kanskje være mulig å finne noe brukt sånn omtrent i prisleiet det her er snakk om.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.