Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Utganger på lydkort


Rikjense

Anbefalte innlegg

vet ikke helt. Planen var å kjøre trommesett og gitar og bass inn i denne : http://sound1.com/portal/asp/produktdetalj1.asp?Produkt_ID=4615 og bruker direct out til lydkortet (har ikke funnet ut hvilket, men blir nok et echo eller m-audio), for så inn til cubase eller protools. Så outputsene må vel inn i mikseren (?) på et eller annet vis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok- skaff deg en oversikt over hva som er forskjell på en utgang og en inngang.. :)

Det du ønsker, er altså å koble kanaler fra mikseren til lydkortet via "direct out". Da må du koble fra "direct out" til hver sin inngang på mikseren. Trenger du fire kanaler, må du ha et lydkort med fire innganger. Trenger du fler, noe du trolig trenger hvis du skal mikke opp et helt trommesett, så må du ha tilsvarende antall innganger på lydkortet.

En løsning er å handle en Phonic- eller Alesismikser som har innebygget lydkort, og overøfre lyden til PC via Firewire.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det du kan gjøre hvis du skal ha/har et lydkort med f.eks. bare to innganger, er å koble mikkene på mikseren først og mikse sporene. Så kan du tappe ut fra master på mikser og inn på inngangene på lydkortet. Evt. lage en sub-gruppe av trommene før man går inn i lydkortet. Man vil da bare få et stereo audiospor på trommene som har begrenset mulighet for miksing etter at det er innspilt. Sånn sett er nok Castors forslag om mikser med innebygd lydkort den beste (og rimeligste?) løsningen på problemet ditt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok :)

Så på slike miksere med usb eller firewire (tror de bare hadde usb på sound1) og PA tekniker på sound1 sa at det er kun mastertracket som blir spilt inn, noe jeg syntes var litt kjipt. Vil gjerne ha oversikt over alle sporene i DAW'en.

Blir å bruke 5-6 til trommesett, det er et veldig lite et, og en til gitar og en til bass, slik at vi kan spille sammen med trommisen. Blir nok også å spørre han vi har spilt inn hos om forskjellige ting.

Grunnen til at vi gjør dette, er for at vi vil lære oss å spille inn sjøl. Klart, de første 10 gangene blir det nok sikkert å høres dårlig ut, men på den 11 gangen blir det nok å høres litt bedre ut, på grunn av at vi lærer oss tingene bedre.

Hva mener dere, er det bra eller dårlig? :)

Takk for gode svar, forresten :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Phonic har ikke verdens beste rykte. Jeg har aldri testet selv. Men antall kanaler per krone gjør at det er et fristende alternativ, kikke litt selv her:

http://www.norskmusikk.com/shop/

Klikk på Phonic i menyen til venstre og sjekk. 16 kanaler samtidig for 6000, og med en livemikser med på kjøpet er det ikke noe å si på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.