Web Analytics
Jump to content

Er du en purist?


Guest
 Share

Recommended Posts

Skal gitaren være kul eller praktisk? Hva gjør gitaren til "den rette"?

Noen syns at ting faller på plass med en råtøff og småskranglete jazzmaster, andre vil ha en klinisk RG som skal ha tilnærmet kirurgisk presisjon, og noen syns at strater og les pauler er det rette fordi de har det beste fra begge verdener.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo ikke mine meninger heller, men det jeg har oppfattet som de generelle oppfatningene.

Men jeg må innrømme at jeg virkelig kan falle for en kul gitar! Ikke dersom den er bare guano, men jeg føler meg ikke at mitt talent er definert av gitaren jeg spiller på... De fleste "passe gode" gitarer og forsterkere vil jeg klare å skru meg fram til en tilfredstillende lyd og spillbarhet. Jeg syns jazzmaster er virkelig ugreie å spille på, men jeg vil virkelig ha en fordi den er kul! Jeg vet heller ikke hva jeg skulle gjort med den rent lydmessig! Den er bare rett fram pen styggtøff! Ibanezen min er kjedelig utseendemessig, men en drøm å spille på, men jeg tror den blir helt parkert når jeg får Telecasteren min! Den spiller ikke like bra, men godt nok og ser bare uendelig mye tøffere ut!

Link to comment
Share on other sites

En god mellomting er vel alltid best. Men nå er jeg ganske uenig i at en RG bare er funksjonell, og ikke fin, for er det noe som er vakkert, ja da må det nok være en RG.

En gitar må ikke bare se dyr ut. Den må også føles dyr ut. En skranglete drittgitar som ser sinnsykt fet ut holder ikke.

Link to comment
Share on other sites

Såklart skal det settes visse standarer! Jeg hadde aldri kjøpt telen om det ikke var for at den faktisk spiller som en drøm! Men ibanezen min er fremdeles hakket hvassere på spillbarhet... Men telen har kulere lyd og høyere kvalitet og som sagt: ser veldig mye bedre ut.

I mitt hode er de vakreste gitarene de dyre gibsonene... Les Paul Supreme, SG supreme, De store semiene med dype farger og intrikate flammetopper! Arrrhhhhaaarrhh.... *droool* Fender blir ofte litt døll med helt "flate" farger, men jazzmaster, mustang, toronado o.l er kule, men som sagt klarer jeg ikke helt å komme overens med spillbarheten..

Link to comment
Share on other sites

Hvis jeg skulle valgt gitar ut i fra utseende, ville jeg nok kjøpt en fin, dyr les paul.

Men ibanezen min har tremolo (digg!) og piezo og sann, og jeg liker bedre å spille på den. Den er ikke like fin som en dyr les paul, men den er fin nok!

Link to comment
Share on other sites

Tja.. Men jeg for min del syns ikke det er så vanskelig å finne en anvendelig lyd med de aller fleste gitarene jeg har vært borti! Spillbarheten er derimot svært varierende.. Men litt tweaking på en gjennomsnittlig amp vil man vinne et (om mulig veldig snevert) bruksområde på gjerne selv de billigste gitarer, dersom man bare har fått satt den opp noenlunde på forhånd..

Men den absolutte nedre grensen går ved sånne gitarer som har dårlig "boxed" trussrod! Altså en trussrod som ligger i ei "tunell" inne i halsen av metall av noe slag! Sånne har en lei uvane å trekke feil og gjerne bøye halsen mer på et punkt en jevnt over.. Og da sier det seg selv at du skal være litt av en trollmann for å få gjort noe med spillbarheten! Så fremdeles: jeg ser ikke på kule gitarer med en og anna "skjønnhetsfeil" som noe stort problem...

Var det ikke Satriani som sa at tona kommer fra under skjorta?

Jeg egentlig ikke noe forhold å snakke om til fyren, men det utsagnet sier jeg meg enig i!

Link to comment
Share on other sites

Rez-o-glass (Tror det var det den het) gitaren til Jack White er for eksempel et genuint makkverk! Den var billig selv på syttitallet.. Men det ser ikke ut til å hindre duden... Men hele whitestripes er jo bare jåleri fra a til å.

Link to comment
Share on other sites

I allefall min!!

Herrgud... Jeg satt og skrev samme skryteleksa her som jeg har en hel tråd om! Har akkurat viska det ut, men den syns jeg virkelig var et gromkjøp!

Men... Eh... Hvordan blir jeg med i GmT?...

Link to comment
Share on other sites

Whohooo!!!!!

Jeg fikk så plutselig lyst til å gi den et navn...!? Hmh... Hva kaller man en Tele? Jeg tenkte på noe litt kult femtitalls noe...

Betty kanskje? Betty Page.. Etter pinupen og litt etter den godeste Jimmy Page som ikke sjeldent kunne observeres med en tele i lankene!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.