Web Analytics
Jump to content

Instrumentale låter?


martinkasa

Recommended Posts

Er ikke en stor fan lengere, men Buckethead har masse instrumentaler, og en god del av dem er veldig simple. Alt fra kjempe harmoniske melodier, til alternativ speed metal aktige ting.

Selve riffa hans er vel ikke så ekstreme, men om man skal covre soloene hans tror jeg man sliter litt..

Link to comment
Share on other sites

Tenker du den lyse tonen? Det kalles på godt engelsk "pinch harmonic". Du finner mange steder langs strengene der slike er lette å få til. Det du gjør, og dette er kanskje litt vanskelig å forklare skriftlig, er å slå an strengen slik at siden på tommelen kommer i kontakt med strengen like etter at du slår an. Dette skal, hvis du har plassert hånda riktig, gjøre at en pinch harmonic blir til.

De funker også best med stolmikken framfor halsmikken, og hvis du har mye treble i lyden. Prøv deg fram, eksperimentér. Er det som er gøy med å spille gitar, når du oppdager slike ting.

Link to comment
Share on other sites

Noen "standardlåter" fra de glade tider. :)

Van Halen 3:16

Steve Vai Sisters

Litt mer "moderne".

IA Fleth theme

Skal sies at instrumentalmusikk, særlig på gitar i rockesjangeren, fort blir teknisk. Kanskje fordi ikke mange nok bryr seg om melodier, eller fordi det er tøft å spille teknisk. :) Det er ingenting i veien for å ta hvilken som helst låt å spille melodien på gitar. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.