Web Analytics
Jump to content

Ibanezfolk, slå dere løs!


TheJack
 Share

Recommended Posts

Hei hei!

Her håper jeg folk klarer å holde seg til tema:

Hva er det folk som sverger til Ibanez har å utsette på Fender?

Det er altså IBANEZ mot FENDER, prøv å hold dere til det. Liker du både Fender og Ibanez er det greit, men hold deg unna denne tråden i såfall (hint: IKKE SKRIV SVAR). Sure oppgulp uten saklige argumenter håper jeg det går ann å slippe, bare for denne gang. Hva er det som gjør at dere foretrekker Ibanez fremfor Fender? Slå dere løs, jeg vil høre deres (saklige) meninger!

Link to comment
Share on other sites

Synes Fender er helt nydelig og spille på, men velger Ibanez framfor Fender. Jeg synes det er morsommere og spille på en Ibanez, Floyd Rose generellt egentlig. Synes også Ibanez er litt bedre å spille på, men det er vell bare fordi jeg liker Ibanez VELDIG godt. :wink:

Så, Ibanez framfor Fender. :)

Link to comment
Share on other sites

Uttaler meg her om high-end Ibanez;

Jeg ser på Ibanez som en forbedret utgave av en Fender. Tremoloer som takler skikkelig mishandling uten å gå utover stemmingen på gitaren. Halsene er tynnere og passer hendene mine bedre.

Halser med 24 bånd og med AANJ'en (All Access Neck Joint) sikrer bedre tilgang til de nederste båndene. For meg føles Fenders neck joint klumpete og knotete. H/S/H oppsettet gir en mye mer allsidig lyd en standard Strat, og i ute-av-fase settingen får man en temmelig OK Strat-lyd.

Ser derfor ingen grunn til å velge en mer "gammeldags" gitar til samme fremfor en bedre og nyere utgave til samme pris.

Rent visuelt syns jeg kropen til RG/JEM serien er hakket penere enn Fender Strat. Tynnere og med dypere cut-aways for bedre tilgang til de øverste båndene.

Edit:

Om denne tråden sklir ut, vil jeg personlig slette samtlige useriøse innlegg uten forvarsel.

Link to comment
Share on other sites

Noen punkter som er viktige for meg.

- Humbuckere ved stol og hals. Fender har noen modeller med HSH konfigurasjon, men de er særdeles kostbare og vanskelig å finne.

- 24 bånd på en hals som gjør det mulig å benytte seg av alle båndene.

- Tremolo. Fender har noen med Floyd Rose, men ingen med 24 bånd og HSH.

Link to comment
Share on other sites

Hei Hei du og :)

Synes (etter de Ibanezene og Fenderne jeg har testet) Fender er bedre merke, lyden er mer meg. Alle er jo forskjellige så hvilken lyd som passer til hvem.

Men skal legge til at Ibanez er konge gitarer også.

Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg har aldri likt lyden i Fender, synes ikke de er så forferdelig gode å spille på heller ;)

Har ikke prøvd mye Ibanez, men de få jeg har prøvd har i hvertfall hatt bedre lyd og har vært bedre å spille på enn Fender.

Så jeg må nok si Ibanez ;)

EDIT: Ibanezene ser kulere ut og..

Link to comment
Share on other sites

Var det slik at det bare var for Ibanez-gutta å skrive mot fender, eller gjelder det andre veien og?

Ibanez mot Fender bare. Som Fendermann er det moro å høre fra "den andre leieren" uten at det skal gli ut i usaklige diskusjoner om hva som er "best".

Link to comment
Share on other sites

En av hovedgrunnene til at jeg ikke liker Fender noe spesielt godt, er at jeg synes de er så sykt stygge!

Jeg klarer ikke å like et gitarmerke som lager gitarer i lyserosa og gult og sann, det er IKKE fint.

Jeg liker heller ikke tremolo systemet deres, selv de dyreste gitarene blir jo ustemte når man rister litt.

Bare se på G3 dvden under jammen, malmsten må stemme litt mellom hver sang mens vai og satriani bare ser dumt på han.

Personlig så synes jeg også lyden til en hvilken som helst ibanez er MYE finere enn det man får ut av en fender.

Piezo stuffet til ibanez er også ganske fett.

Link to comment
Share on other sites

1) Formen på Ibanezene er mye deiligere enn Fenderne.

2) Utrolig lettspilt hals. Mange er imot den tynne halsen, selv elsker jeg den

3) Tremoloen er skikkelig digg. Likvel er det litt irriterende at den er "floating" (tror jeg det heter). Bender du en streng blir resten litt dypere.

4) Skikkelig god lyd i Ibanezene. Skal ikke si at det ikke er det på Fenderne, men jeg er da veldig glad i Ibanezlyden.

:)

Link to comment
Share on other sites

Skal ikke blande meg borti tråden, untatt å påpeke at fender har jo en gitar som "kunne" vært en ibanez. Showmaster. 24 bånd, HSS el HH, Floyd(orginal el pro?)... Tror ikke de er noe spesielt dyre heller... Tror denne gitaren fyller opp de fleste kravene til deg Euph. Skift ut den ene singelcoilen til en hot rails el noe. Men har vel ikke ibanez hals.. :)

Annen ting. Siden Fender eier Jackson. Kan vi da si at f.eks. en Jackson Soloist er en Fender? Blir med ett noe helt annet...

Ok, var kanskje å dra den litt langt, men har lyst på en Soloist.. hehe

Link to comment
Share on other sites

Showmaster, ja. Har lest om de, men aldri sett en. Hvorfor kom ikke Fender med en konkurrent til superstratene da de herjet som værst og konkurransen var hardest? Ikke vet jeg, annet enn at Hetfield modellen ikke kan regnes som Fender.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har den store sansen for produsenter som erobre andre deler av markedet i tillegg til de delene de allerede har. Fender er sin greie, og for meg kunne de godt holdt seg til det de er respekterte for. Å begynne med 7-strengs strater fordi mange kjøper 7-strengere virker lite gjennomtenkt. Er det bare for å selge flere gitarer, hva så med den vanlige straten? Er målet bare å selge fler enn i fjor? Nå er jo de fleste merker basert på salg. Men, men.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.