Web Analytics
Jump to content

Marshall eller Boss effekter (eventuelt andre merker)


Seb
 Share

Recommended Posts

Hei. Hadde en tråd her tidligere om hvilke typer (distortion, flanger, osv.) effektpedaler dere anbefaler.

Og nå skal jeg innen 1 uke kjøpe meg et par single effektpedaler, men da kommer spørsmålet: Hvilket merke?

Jeg har vurdert marshall effektpedaler, for de skal være ganske gode og rimelige. Men så vet jeg at Boss har ekstremt gode pedaler, men de er mye dyrere.

Et sted imellom 2000-3500 kroner tenker jeg å bruke på effektpedaler

Hvilket merke ville dere ha kjøpt av disse to, eller anbefaler, eller har egne erfaringer med?

Edited by Seb
Link to comment
Share on other sites

Tjah, dette er det vel umulig å gi et klart svar på :) Personlig syns jeg både Boss og Marshall-bokser gir veldig mye for pengene. Du bør sammenligne pedaler så langt det lar seg gjøre og velge ut fra effekt, lyd-/byggekvalitet og pris. Boss har nok flere "klassiske" kjente pedaler fordi de har vært lengre på markedet, men etter hvert har veldig mange profesjonelle musikere Marshall-pedaler på brettet sitt. Tror ikke du trår helt feil med hverken Boss eller Marshall, men de aller fleste butikkene har nok størst utvalg av Boss. Får du forresten tak i en original Marshall Guv'nor-pedal (den flate stålboksen) har du en vanvittig bra vreng i alle fall :)

Link to comment
Share on other sites

Igjen, så vil jeg på det sterkeste råde deg til å gå i en butikk og teste de aktuelle pedalene. Det er så mange meninger om hva som er en bra vrengpedal, så det bunner til slutt i hva en selv synes låter best. Når du har funnet dine kandidater hadde jeg sjekket bruktmarkedet aller først, for det svært lite som kan gå galt med en Boss-pedal.

Link to comment
Share on other sites

For det første er ikke Marshall pedaler i utgangspunktet noe rimeligere enn Boss pedaler egentlig. For det andre er det ikke slik at det ene merket er bedre enn det andre. Med pedaler må man sammenligne pedal for pedal hva angår både pris og hva pedalen gjør/hvordan den låter. Selv har jeg noen Marshall pedaler og ikke en eneste Boss pedal i bruk, men det sier bare noe om hvilke pedaler jeg har funnet og faktisk likt, og veldig lite om noe annet.

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha en grei overdrive kjører du super overdrive fra boss til 500 spenn, dette er en meget bra nybegynner pedal og etterhvert som du bli mer kresen går det ann å gi den steroider.

Dist er litt verre, kjøp en RAT clone eller noe?

Link to comment
Share on other sites

En annen ting du bør tenke på er hvordan låter pedalen sammen med din amp og hva slags musikk du spiller. Noe pedaler er en one trick ponny, mens andre igjen er veldig allsidige. Selv har jeg gode erfaringer med Marshall JH-1 (Jackhammer)

Link to comment
Share on other sites

Da ville jeg gått for en god overdrivepedal, en god high gani distortion og en delay eller noe sånt hvis jeg var deg, men det er smak og behag!

Tubescreamer er genial. Men kan godt klare seg med noe enkelt ala BluesDriver eller Boss SD-1.

AV distortion så syns jeg ihvertfall at Boss har tatt seg opp der i det siste. Metal Core tror jeg den het, den hadde en syk brøl og tight sist jeg prøvde den. Ble faktisk overrasket over lyden på den, ettersom jeg har hørt en del dårlige distortion fra Boss tidligere :)

Men det er et hav av andre gode merker på markedet nå da, som er verdt å sjekke ut.. Zvex Box of Metal, HT-Dual ++

Anbefaler deg å kjøpe et par gode pedaler fremfor mange kurrante!

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.