Web Analytics
Jump to content

Gode loddegreier som kan kjøpes i Tr.heim?


Torh
 Share

Recommended Posts

Helst 40W, ikke for dyr, og funke bra... Har en 30W jeg kjøpte på Clas i sommer, og den er forbasket dårlig. Sleit med å få til én eneste lodding i hele kveld (tinnet (60/40) samlet/klumpet seg fort, og ville ikke feste seg til flata den skulle festes i ordentlig, slik at den endte opp i en "ball" ved siden av kabelen - hver bidige gang...... herlighet, så idiotisk). Har sjelden vært så frustrert som nå..

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Flere tips? Tror nok Biltemas er jevngodt med Clas, så da er det kanskje andre ting det står på. Kanskje loddetinnet.. Tips til hvor man kan kjøpe godt loddetinn, og hvilken type, her i bartebyen?

Og jada, jeg vet godt at teknikken har mye med det å gjøre. Men det er langt ifra første gang jeg lodder. Det skal ikke være mulig å bruke tre timer på å prøve å unngå én eneste kaldlodding. Gitaren støya som et mareritt etterpå, og nå begynner det å haste litt..

Link to comment
Share on other sites

høres ut som temperaturen blir for høy for flussmiddelet i tinnet du bruker.

enten kan du skaffe en boks med flussmiddel, en kaldere bolt (10-12-15W eller helst en stasjon med temperaturstyring), tinn med bedre flussmiddel, eller som du sier, forbedre teknikken (fortinne det du lodder, arbeide raskere, og med riktig temperatur).

flux.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg merket også at de gangnene jeg skulle være forsiktig og nøyaktig, så gikk det galt. Funker bedre hvis man er litt rask.

Og sånn loddefett hjelper mye på. http://musikding.de har billige loddestasjoner da.. Er litt nysgjerrig på å teste en slik! Ca en uke leveringstid de gangene jeg bestilte derfra.. :P

Link to comment
Share on other sites

Et lite sidesprang muligens, men hvilken temperatur bruker dere som har loddestasjon for typisk å lodde motstander og slike ting på et kretskort??

Og for å lodde oppå potmetere?

Kommer jo litt ann på hvor kjapp du er og hvilke komponenter, potmeter kjører jeg full styrke motstander og div. som tåler litt mer da kan en også kjøre ganske høyt.

Transistorer og chips burde du kjøre litt roligere, kanskje 300-350

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.