Web Analytics
Jump to content

Gode loddegreier som kan kjøpes i Tr.heim?


Torh
 Share

Recommended Posts

Helst 40W, ikke for dyr, og funke bra... Har en 30W jeg kjøpte på Clas i sommer, og den er forbasket dårlig. Sleit med å få til én eneste lodding i hele kveld (tinnet (60/40) samlet/klumpet seg fort, og ville ikke feste seg til flata den skulle festes i ordentlig, slik at den endte opp i en "ball" ved siden av kabelen - hver bidige gang...... herlighet, så idiotisk). Har sjelden vært så frustrert som nå..

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Flere tips? Tror nok Biltemas er jevngodt med Clas, så da er det kanskje andre ting det står på. Kanskje loddetinnet.. Tips til hvor man kan kjøpe godt loddetinn, og hvilken type, her i bartebyen?

Og jada, jeg vet godt at teknikken har mye med det å gjøre. Men det er langt ifra første gang jeg lodder. Det skal ikke være mulig å bruke tre timer på å prøve å unngå én eneste kaldlodding. Gitaren støya som et mareritt etterpå, og nå begynner det å haste litt..

Link to comment
Share on other sites

høres ut som temperaturen blir for høy for flussmiddelet i tinnet du bruker.

enten kan du skaffe en boks med flussmiddel, en kaldere bolt (10-12-15W eller helst en stasjon med temperaturstyring), tinn med bedre flussmiddel, eller som du sier, forbedre teknikken (fortinne det du lodder, arbeide raskere, og med riktig temperatur).

flux.jpg

Link to comment
Share on other sites

Et lite sidesprang muligens, men hvilken temperatur bruker dere som har loddestasjon for typisk å lodde motstander og slike ting på et kretskort??

Og for å lodde oppå potmetere?

Kommer jo litt ann på hvor kjapp du er og hvilke komponenter, potmeter kjører jeg full styrke motstander og div. som tåler litt mer da kan en også kjøre ganske høyt.

Transistorer og chips burde du kjøre litt roligere, kanskje 300-350

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Anbefales generel tå ha et lydkort for innspilling, med mindre man bruker en enhet med innebygget USB-interface (HX Stomp, POD, andre multi-fx-enheter.) Gir mye mer fleksibilitet og kvalitet. Jeg har ikke klart å bruke PC'ens lydkort til noe fornuftig innenfor musikk.  Kan også nevne at det funnes masse plug-ins / software som gir deg gode toner å spille inn med via VST plugins. Eksempler: Positive Grid Bias FX, Guitar Rig, Neural DSP. Tror listen er uendelig  Jeg brukte Bias FX lenge til stille-øving etter at ungene har lagt seg. Imponerente god lydkvalitet, og stort utvalg.  Forslag til lydkort: https://evenstadmusikk.no/focusrite/1131912/focusrite-scarlett-2i2-bundle-med-mikrofon-hodetelefoner-og-software
  • Stemmer nok det. Katana 50 har 1/4" jack rec/phones ut.
  • Produsenten oppgir bare minijack ut: https://www.boss.info/global/products/katana-mini/specifications/
  • Det er nok lurt ja Tror nok det beste for meg er å bli litt mer erfaren med noe basic utstyr og så se litt mot horisonten etterhvert. Tusen takk for den oversikten! Jeg ser et par stk som skiller seg ut for mitt behov. Men, jeg ser her (og når jeg ser nærmere på produktbeskrivelsene i norske nettbutikker) at Katana mini har en "rec out" port. Oversikten sier det er USB, men bildene på nettbutikkene ser ut som en vanlig jack. Uansett, betyr det at jeg kan koble den rett til laptoppen (via mikrofonporten??), og uten å ha noe mer lydkort? Det hørtes litt slikt ut fra oversikten.
  • Skal skaffe meg et nytt kabinett til en Marshall JCM 900 100w higain dual reverb. Ser for meg 2x12 med vintage 30 elementer. Har sortert meg ned til Marshall 1936v og Orange PPC212 open back. Har noen her inne erfaring med disse to kabinettene og kan komme med sitt syn på hva de anbefaler?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.