Web Analytics
Jump to content

Ny akustisk gitar hjelp.


Isvarmt
 Share

Recommended Posts

Har hatt en morgan gitar w310 i et par år nå, er egentlig ikke noe særlig fornøyd med denne så tenkte jeg skulle gå opp en prisklasse i rundt 7000 tusen klassen, har sett på en taylor 110e og en Martin DCX1E, mener på at de sier at denne taylor gitaren er utrolig mye gitar for pengene, vet lite om martinen, er det andre gitarer jeg burde ha sett på?

Takker, og en ting til hvor mye forskjell vil det være fra min Morgan w310 til en f.eks taylor 110?

Edited by CastorFiber
Endret overskrift fra hysterisk presens til vanlig norsk.
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Yamaha til salgs som kostet bortimot 8 laken, ny som går for under halv pris. Jeg er litt i tvil om Martin eller Taylor er særlig bedre i den prisklassen. Min erfaring tilsier at man kanskje må opp i 12-13.000,- før man virkelig begynner å merke forskjell. Og i den prisklassen, vil jeg påstå at Taylor er bedre enn Martin ut i fra de eksemplarene jeg har testet.

Link to comment
Share on other sites

Akkurat det argumentet tror jeg ikke du skal bekymre deg om. Martin er minst like opptatt av kvalitetskontrollen på sin fabrikk der, som i Nazareth, Pennsylvania :)

Det du skal være klar over, er at lokket på gitaren er laget av gran (sitka spruce), mens bunn og sarg (?) er laget av et materiale som de kaller HPL (high pressure laminate). For meg betyr ikke det noe, jeg ser tvert imot fordelen med et materiale som ikke så lett påvirkes av variasjonene i luftfuktighet og temperatur som er i Norge. Spesielt når jeg syns at lyden fra gitaren er minst like god som på gitarer som er laget utelukkende av treverk.

Selv har jeg en DCX1E, dvs. en dreadnought med cut-away og elektronikk, og er veldig godt fornøyd :D

Link to comment
Share on other sites

Tja, Ovation har da laget både en og to helt kurante gitarer, har de ikke? Men det er jo ikke etter "oppskriften"..

De jeg har prøvd, har ikke vært all verden. (Og til tider oppskrytt...) Min far kjøpte en, og byttet den rimelig kjapt i den Yamaha'en jeg selger nå. Det betyr imidlertid lite, egentlig. Det er bare en mening av mange.

Link to comment
Share on other sites

@Audun: Selvsagt får du det :D Jeg var selv skeptisk, men forelsket meg i lyden. Jeg kjøpte min gitar i USA, i en butikk med svært mange "gitarspillende" både kunder og ekspeditører. Alle de som spilte på DCX1E-en syntes lyden var helt topp. Det er jo ikke det samme som at du ville like den, men jeg gjør det ;)

@isvarmt: Jeg trodde X-serien alltid var produsert i Mexico, men mulig du har rett... :)

Link to comment
Share on other sites

Et velment råd her (ut fra spørsmålet) er en Martin D, evt. 000-, 16. En 000-15M vil også være gull. Pickup kan ettermonteres. Ellers ser det ut til at de fleste her på forumet helt glemmer at den helt nye Guild-fabrikken leverer kanon-instrumenter for tida... Antagelig "mest for penga" hvis du får tak i en som er laget etter (seint) 2009.

Link to comment
Share on other sites

HPL er Martinfolkets egen "gjenbruk". Chris Martin spurte engang "fabrikkformannen" sin om hva de gjorde med alt sponet de freste/høvlet vekk fra gitar-emnene sine. Svaret var at det solgte de til et firma som lagde HPL-plater. Da ble det naturlig for Chris å beholde sponet og lage disse platene selv. Disse gitarene er alstså laget av "overskuddsmateriale" fra andre gitarer laget av samme produsent.

Link to comment
Share on other sites

Et velment råd her (ut fra spørsmålet) er en Martin D, evt. 000-, 16. En 000-15M vil også være gull.

Jeg vil abslutt føye meg til forslaget til Guitarexpert. En Martin D-16GT eller en 000- er mye Martin for penga. Min første Martin var en D-16GT. Her er alle deler i heltre (bortsett fra gripebrettet). Burde klare å få tak i en brukt til 7-8000,-.

Link to comment
Share on other sites

Heisann

Jeg er av den mening at Furch er det eneste du bør vurdere til den prisen. Du får en furch durango til under 7000 kroner, og den gitaren slår MYE av det som koster opptil 10000 mer en dette(les: billig Martin). En Furch Durango har en helt utrolig lyd for å være så "billig". Her betaler du ikke for at det står Furch på hodet, for å si det sånn.

Når det er sagt så er 7000 mye penger. Når du først er igang bør du gå opp til 20000 ;) og kjøpe deg noe skikkelig kult istedet, som du kan ha resten av livet(les: rosewood back `n sides). Du får et paradigmeskifte i forhold til lyd og spillbarhet, noe som trigger gitarspillinga så til de grader. Jeg gikk i butikken for å "kjøpe meg en gitar til 10000" for et år siden, dro derfra med en gitar til 20000, og har ikke angret et sekund.

Konklusjon:

Jeg vil bruke 7000: Furch durango (ca 5000 koster denne)

Jeg har mer penger, eller kan spare litt: Martin, taylor, collings, santa cruz, gibson, (whatever) over 20000

Lykke til:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.