Web Analytics
Jump to content

Hvor skaffer dere treverk?


 Share

Recommended Posts

Lurer på om det finnes å få kjøpt trevirke/finér på nett noesteds? Driver å lager kabinett og topp, og kunne tenkt meg finér i flammelønn utførelse.

Evt. treforhandlere som kan ha dett i området tr. heim-steinkjer?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du tenker på kryssfiner i flammelønn eksisterer nok ikke det, og hadde det gjort det, ville du neppe villet betale det det ville kostet.. Skal du ha fancy og fint treverk blir bladfinér det rimeligste. Bladfinér er ca 0,5-1mm tykk og limes på toppen av annet treverk. Det er dette som brukes mye på gitarer, møbler osv. Dessverre er det både kostbart og en ganske komplisert jobb hvis du skal gjøre det selv i liten skala.

Hvis dette høres ut som en farbar vei, kan jeg hoste opp noen leverandører og gi noe instruks og erfaringer, da jeg har drevet en hel del med slikt.

Skal du bruke massivt treverk, blir det jo fort nødvendig med stavliming og høvling på så store flater. Materialkostnaden vil også fort bli meget høy for ting med slike dimensjoner.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har "funnet" ett par møbelsnekkere i rundt der jeg bor (Stavanger) som skaffer div treverk. Bla. mahogny og "vanlig" lønn. Men flammelønn har jeg ikke funnet noen her i landet som selger, er selv på utkikk etter noen som skaffer det, blir litt dyrt å kjøpe på ebay i lengden, da fraktkostnadene ofte er høyere enn treverket selv...

Link to comment
Share on other sites

Takker for alle svar! Tok en telefon til både nilsson og oslo finerfabrikk, og de skulle undersøke saken. Det er snakk om bladfiner for å legge utenpå kabinettet/ lage "topplist". Har nesten gjort ferdig kabinettet i furu, og skal skaffe frontrekk o.l.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.