Web Analytics
Jump to content

Slapping bass/precision


Espen Larsen
 Share

Recommended Posts

Hei;-)

jeg har lært en del slapping tenknikk og øvd mye på det. Jeg syns jeg gjør det bedre og bedre, men får liksom ikke noe særlig RÅÅ slapping lyd selv om jeg har skifta strenger og har skikkelig amp, prøvd forskjellige instillinger. Har prøvd på flere amper også. *Jeg spiller veldig mye bass* --> hadde vært kjekt å få god slap-lyd også, litt uavhengig utstyr.

Bassen jeg bruker til slapping nå er en passiv mexico jazz bass. Har Flea signatursett strenger.

*Liker slapping som Flea, Mezzoforte, Mark King, Markus Miller osv...

Jeg vurder og kjøpe meg en ekstra bass bare for slapping (4-strenger).

-Jeg foreslår fender precision bass, tanker meninger om dette? Bør den vøre aktiv/passiv? Type hals? Anbefaler dere denne, IKKE denne, eller noe helt annet? Er den så god at jeg kan bytte den ut med jazz-bassen(og bruke den til andres stilarter også), kan eventuelt legge enda mer penger i det?

-Er det viktig med aktiv elektronikk når det gjelder slapping?

-Dersom det er fender bass, bør den være USA?

Edited by Espen Larsen
Link to comment
Share on other sites

Beveger meg litt ut på tynn is nå siden jeg ikke driver med slapping, men jeg trodde en Fender Jazz Bass egnet seg bedre til slapping enn precision bass. På grunn av halsen og mikrofonoppsett? Selv om det sikkert går fint å slappe med de fleste basser. :)

Link to comment
Share on other sites

Nå er jeg så slap (sic!) til å øve at jeg ikke rakk å lære meg slapbass før det ble like moderne som Ballgensere og hvite tennissokker, så kjempeoversikt har jeg ikke.

En bass med aktiv elektronikk har et større spenn i lyden den kan lage, man kan for eksempel tilføre diskant. Aktive pickuper er uansett ikke dumt på en bass, synes jeg. Videre er det visstnok lurt med litt god plass under strengere, slik at man får puttet fingrene helt under strengene for å dra i dem.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar sålangt...men hva med aktiv/passiv elektronikk, hva er best? <<tenker at denne bassen i utgangspunktet bare skal brukes til slapping for å få best mulig lyd>>

Jag er ikke noen bassist, men jag har lært meg noen få "slapping-riff" ... Av di bassene jag har / har hatt så syns jag min Nash JB-63 låter best til slapping ...

Og den har passive Lollar pickups. Bruker Thomastik Infeld Powerbass strenger på den.

Jag tror strengene og ikke minst setupen har mer å si enn om det er passiv/aktiv elektronikk ...

Jag hadde en Fender American Deluxe Jazz Bass med passive noiseless pickups og aktiv preamp som, med DR Fat Beams strenger, også låt fint til slapping ...

Men den hadde/har litt før mye "HiFi lyd" før min smak ...

Så, det finnes ikke noe fasit svar (som vanligt) ... Noen liker Precision, andre liker Jazz Bass, noen liker aktiv elektronikk andre passiv e.t.c ...

Så har vi jo Music Man, Ibanez, Tobias, Sadowsky e.t.c ... :)

Link to comment
Share on other sites

Kompresjon synes jeg er ganske viktig. En EBS Multicomp er noe av det beste du får tak i, og koster ikke skjorta. Ellers vil jeg også anbefale EBS sine forsterkere. Den klassiske slaplyden får du med en jazzbass, gjerne med aktiv elektronikk, samt å kutte litt mellomtone og øke diskant og bass. Du kommer faktisk veldig langt med en vanlig passiv jazzbass også. Det skal nevnes at jeg synes det er mektig god slappelyd i G&L sine basser, og tonen i Sadowsky sine jazzbasser er helt konge.

Til syvende og sist er det faktisk teknikk som er viktigst, så en lang søken etter det "perfekte" oppsettet med bass, strenger, forsterker, preamp, effektpedaler osv er til syvende og sist bortkastet tid i forhold til øving. :)

Link to comment
Share on other sites

Haha, frekking! Du drar den gamle "lyden sitter i fingrene", altså! Jeg tror at hvis jeg bare kjøper nok basser og bokser, så blir jeg Mark King#2 uten å øve i det hele tatt!

Så langt er jeg oppe i 8 basser, riktignok er vel fretlessbassen og Ashborybassen med silikonstrenger et bomskudd, men bare vent!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Ibanez (EDB-555) som har en såkalt "slap-scoop". Er en nedsenkning i bodyen ved de to-tre nederste strengene, for lettere å plucke dem. Vet ikke om dette finnes på andre basser, men er i alle fall kjekt når man slapper.

Sitat- Videre er det visstnok lurt med litt god plass under strengere, slik at man får puttet fingrene helt under strengene for å dra i dem.

Men vil tro at slapping funker på alle basser der man kan fjerne noe midtone, få plass under strenger på høgrehånda, og klaske i vei.

Er vel flere basser som har sånn "slap"- utfresing. Nå ryktes det vel om at det finnes basser med "slap"- sperre, også, uten at jeg helt vet hvorfor. :)

Link to comment
Share on other sites

Sitat- Videre er det visstnok lurt med litt god plass under strengere, slik at man får puttet fingrene helt under strengene for å dra i dem.

Men vil tro at slapping funker på alle basser der man kan fjerne noe midtone, få plass under strenger på høgrehånda, og klaske i vei.

Er vel flere basser som har sånn "slap"- utfresing. Nå ryktes det vel om at det finnes basser med "slap"- sperre, også, uten at jeg helt vet hvorfor. :)

Halspickupen på Bongoen gjorde det småkjipt å få plass til fingrene ved popping, i alle fall.

MM Stingray skal visst være ganske guddommelig til slikt, har jeg hørt.

Selv kan jeg knapt slappe "Seinfeld-introen", så ikke ta det jeg sier for god fisk.

Link to comment
Share on other sites

Okei, takker for gode råd, SÅLANGT, men bare fortsett og skrive:-)

-Mye sant i det Mytola sier antar jeg.

-Slap Scoop har jeg vurdert...

-Leste mye bra om Sadowsky...

-Har EBS-forsterker ja, trenger vel ikke nødvendigvis multicomp i tillegg til den i innebygde kompressoren i Fafneren? Jeg får vell eksperimentere mer med mellomtone på forsterkeren. Dessuten må bassen snart inn på halsjustering (garanti), jeg får spørre dem om å heve strengene litt.

Men hvordan vil dere si en precision er anvendelig til flere sjangre?

Edited by Espen Larsen
Link to comment
Share on other sites

Multicompen er omtrent det samme som den innebyggede i fafneren, ja. Den ampen og det kabinette bør kunne gi deg episk slappelyd med riktig teknikk og bass. En brukt Sadowsky metro MV-serie ville vært noe hvertfall JEG ville vurdert sterkt om du skulle ha slappebass. G&L L2000 også, egentlig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.