Web Analytics
Jump to content

Farging (tinting) av gitarhals


Recommended Posts

En måte jeg har lest at folk gjør det på, er å ta et kjempefint sannpapir, og pusse ned på halsen, så den får en litt mere sandete overflate, og ikke fullt så klissete. Deretter kan du smøre på med et tynt lag med Beis (Bland gul og en smule brun) og la halsen stå med det på en stund, Tørk det da av med hva en du vill.

Etter at halsen kjennes normal ut igjenn, skal den ha en litt mørkere tint, da kan du bruke brun skopuss, og polere det inn for hånd (på helt samme måte som du polerer en bil, eller vanlig gitarlakk). Det

Det her skal nå hjelpe med å få den litt mere gulbrun! fant en del greier på dette forumet, der det virker som om en del kan dette her.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal ha en "vintage tint" på halsen er det bare en skikkelig måte å gjøre det på - fjern all eksisterende lakk, farg opp treverket med en sprit/vann løselig beis/farge/ink i flere omganger. Lakker eller olje (herdende olje) så halsen på nytt. Man må gjerne blande farger selv og teste hvor mye klarlakken du benytter påvirker fargen etter påføring osv. Kort sagt krever dette litt eksperimentering før ting blir helt slik du ønsker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.