Web Analytics
Jump to content

eleksir strenger?


Espenaa
 Share

Recommended Posts

Tenkte jeg skulle teste disse strengene på gitaren min, siden de skal vare lengre og ha en varm lyd. 2 uker etter de ble satt på ryker 2 strenger :shock:

Så nå må eg til byen for å kjøpe med nye strenger igjen.

Noen andre som har testet disse strengene eleksir(0.10) og har bedre erfaringer en meg? :wink:

Link to comment
Share on other sites

La meg gjette, det er E og H strengen som ryker?

For ettersom jeg har forstått har ikke disse strengene det laget rundt som gjør de til Elixir strenger. Men jeg vet ikke helt om dette stemmer da...

Jeg bruker nesten bare elixirstrenger og har egentlig udelt positive erfaringer med den typen strenger. Har hatt D'Addario og en annen type som jeg ikke husker, men jeg syns at Elixir har holdt tonen og varmen lengre enn de jeg har prøvd tidligere.

Kanskje spiller du for hardt? Jeg pleide å ryke masse strenger når jeg begynte å spille gitar, men nå fortiden så pleier de ikke å ryke.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bare gode erfaringer med elexir på Accustisk gitar.. har brukt det i flere år.. 0.11 og 0.12

Har satt på et sett 0.10 på den ene el-gitaren min nå for å teste det ut.. skal ha med gitaren på spillejobb i helga, for å teste..

Det føles foreløpig bra. Jeg bruker mye bending og har en ganske hard spillestil, men mine gitarer er bestandig bra oppsatt, og river svært skjelden strenger.. får håpe elexir til elgitar er like bra som til accustisk da

Link to comment
Share on other sites

Det er LYDEN som skal vare lengre, ikke nødvendigvis strengene. Strenger ryker. Hele tiden. Det har med gitaren din og spillestil og strengenes kvalitet å gjøre.

Jeg liker ikke Elixir. Jeg synes ikke de høres så bra ut som alle skal ha dte til, og de føles rettogslett ekle.

Jeg bruker ROTOSOUND, som etter min mening er de beste strengene jeg har vært borti. Får jeg ikke tak i ROTOSOUND, så kjøper jeg Ernie Ball.

I perioder når jeg spiller mye,dvs når jeg har spillejobber og øver til de, så bytter jeg strenger omtrent en gang i uka. Det koster en del for strenger, men du må jo ha det. Bor du langt unna sjappa som pusher strenger, kjøp flere pakker i slengen.

Og prøv ROTOSOUND!

Link to comment
Share on other sites

Jeg må si meg enig i at Elexir ikke låter like bra som vanlige, men alternativet er å ha strenger med god feel og fin lyd kun på en spillejobb veier ikke opp nok for meg..

på alle gitarene i løpet av 1 år går det nokk mellom 20-40 strengesett..

kunne man komme ned i 15-25 ville det nok blitt besparelse og det i tilegg er frechere lyd i dem sånn i gjennomsnitt så ville det vært en stor fordel..

Håper at el- elexir strengene fungerer for meg..

Link to comment
Share on other sites

Har brukt Elexir strengene en del. De låter ganske bra, og tonen holder en del lenger. 3-4 uker i stedet for 1.5-2

MEN de koster jo nesten dobbelt så mye som andre merker,så da synes jeg det er like greit å bare skifte strenger ca dobbelt så ofte(eller som vanlig)

De ryker like fort som alle andre strenger synes jeg.

Nå bruker jeg bare ernie ball, de låter utrolig fett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fått informert at elixir strenger til el gitar er ikke noe av det beste..Men til bass og akustisk gitar holder de kjempe bra..De tåler veldig mye..På akustisk gitar...Jeg bruker Elixir på bass og er kjempefornøyd..min far har spillt ute i 15 år å bruker også slike strenger pga han har testet utalige merker og varianter..Men ingen mener han har så god å varm lyd.Iallfall så holder strenge lyden seg MYE lenger...

Link to comment
Share on other sites

Hei! Når de lyseste strengene ryker (de som ikke er omspunnet, dvs E - H - G på elgitar) trenger du ikke å kjøpe Elixir-strenger til erstatning. Kun de omspunnene strengene har Gore-Tex-trekk, så du trenger ikke å bruke så mye penger på dem.. Holder i massevis med vanlige strenger akkurat her.

Hvis du synes Elixir er dyrt (og det er det jo forsåvidt) kan du kjøpe dem på nettet fra www.stringthis.com, der det koster ca 25$ for 3 pakker. Jeg kjøpte 6 pakker derfra for ca 450 kroner inkl shipping, men det geniale var at de skrev "Guitar Strings, 11$" på pakken, så den gikk glatt gjennom tollen uten moms eller gebyrer..

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Bruker utelukkende bare Elixir jeg. Det eneste merket som klarer å møte mine krav. Lyden holder seg bra, strengene føles bra og man slipper å få alt mulig drit inn i spinningene. Betaler heller ekstra for kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Ernie Ball Regular Slinky. Synes de er helt ok, jeg bytter strenger like ofte uanset om jeg har Elixir eller ikke, akkurat den bryr jeg meg ikke om.

Men det jeg virkelig liker er lyden jeg får av EB-strengene når de her halt nye. Skikkelig klar, bright tone. Skikkelig digg!

Kan også si at jeg ikke bruker Elixir etter at jeg fant ut at det ikke gjorde noe spesiellt med gitaren min. Eneste forskjellen jeg merker melllom de og EB er den ekle polyweb-greia som begynner å flasse av etterhvert...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.