Web Analytics
Jump to content

Nytt bandutstyr, tips?


Damemagneten
 Share

Recommended Posts

Jeg og bandet mitt fikk 5000,- fra frifond i år, i tillegg til at vi har tusen kroner fra før.

2500,- av de går til å kjøpe digitale trommer. (Sansynligvis brukt) Tips?

Men hva skal vi gjøre med resten av pengene? Vi har jo egentlig det vi trenger. Gode instrumenter, mikrofoner, innspillingsutstyr, PA annlegg osv.

Har dere noen smarte tips å bruke de på? :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 42
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg uttaler meg på litt svakt grunnlag, da jeg ikke verken har masse erfaring med slikt, eller er trommeslager.

Jeg tror, hvis jeg tar det jeg har hørt fra erfarne trommiser, at jeg hadde brukt alle pengene på trommesett. Billige sett er rett og slett tunge å spille på, og så god kvalitet på padene som mulig for de pengene man har, er lurt. I tillegg er det lettere å få til nyanser i spillet, da dyrere pader gjør at det man spiller blir registrert mer nøyaktig. Lyden fra settet er det mulig å gjøre noe med siden, ved å bruke en annen modul eller annen lydgiver.

Nå sier du ikke hva dette skal brukes til, om det er å legge på "bom-klasj"- demotrommer ala avansert klicktrack, eller det skal være de trommene som brukes som hovedtrommer.

Det finnes et trommeforum i Norge- hva med å høre der?

Link to comment
Share on other sites

Det beste er om dere klarer å få tak i et par tusenlapper til på noe vis, og kjøpe et brukt Roland TD4K eller TD6K. Ser det ligger en del av de til 7-8000 på finn.

Jeg har ikke prøvd Yamaha, men folk sier at de også lager kurante sett. Ser at Yamaha DTXplorer går for rundt 5000. Personlig er jeg litt skeptisk, men har aldri prøvd. Har prøvd Roland i ulike prisklasser, og selv om spillefølelsen varierer så har de én ting til felles: De høres faktisk ut som trommer. Det er det ingen andre som gjør. Har testet en del billig-sett i deres prisklasse (5-6000 nytt), og selv om de selvsagt er bedre enn ingenting så er de ikke gode. De høres ikke ut som trommer. De høres ut som et keyboard, og de er ofte litt tungspilte.

Så når dere er såpass nærme et Roland-sett som dere er, så anbefaler jeg virkelig å spare opp til det. Det er en helt annen verden!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.