Web Analytics
Jump to content

Hvordan lære Folk/CW style?


TerjeFjærn
 Share

Recommended Posts

Heisann :) Jeg er ny her på forumet. Har spilt endel gitar men har nå lyst til å komme litt videre fra å kun spille akkorder til å kombinere med litt fingerspill/enkeltstrenger. David Lynch har et supercool prosjekt på nett. Interwiew Project. Anbefalles. I den første videoen er det en bakgrunnssang som spilles akkurat slik jeg har lyst til å lære å spille.

http://interviewproject.davidlynch.com/www/#/all-episodes/001-jess

Noen som vet om videoer på Utube eller andre steder som viser hvordan man spiller sånn?

Hva heter den stilen. Er det Folk/CW style?

noen som vet hva sangen heter og hvem som spiller?

Noen som vet om album/artister/sanger hvor man spiller mye sånn? til inspirasjon.

Noen som kan lære meg å spille sånn?

Jeg kjenner ellers til Justinguitar. Syns det er veldig bra, men det er ikke noe der som viser eksakt det. Har ellers ikke den store motivasjonen til å lære så mye teori. Driver rett og slett bare og spiller sanger uten å kunne noe teori.Spiller forøvrig uten plekter og sliter med å venne meg til noe annet.

Takker for alle svar :-)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Kul musikk dette! Kan godt kalles country. Etter det jeg kan høre så begynner låta i Am. Deretter C og så F (eller Dm) og til slutt G.

Dette er vanlig grep i den sjangeren og han spiller helt vanlig. Første tonen er basstonen (A-streng og E-streng). Begynn med å slå basstrengen med tommelfingeren og så bare plukk de lyse tonene i akkorden. Det er bare å prøve seg frem og legg på noen hammer-ons.

Vet ikke hvem som spiller her, men av nye gode countryartister kan jeg nevne Ryan Bingham og Dylan LeBlanc. Townes van Zandt er en gammel ringrev som spiller litt på samme måte.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.