Web Analytics
Jump to content

PODxt pro


Onizuka

Recommended Posts

Ingen av delene, egentlig - det du trenger er en poweramp. Du kan jo bruke powerampen i et forsterkerhode ved å koble PODen inn i effectsloop in eller power amp in-inngangen, men det enkleste (og beste, fordi det er mest nøytralt) er å bruke en stereo-rack-forsterker a la Mesa 50/50 eller lignende. Derfra kobler du så på kabinettet.

Link to comment
Share on other sites

En forsterker er en "elektronikkboks" som omformer(bass,mid,diskant,vreng osv), og forsterker ditt elektriske gitarsignal, før det blir sendt til høytalerene.

En forsterker kan være av forskjellige utførelser, men er enten en:

- Preamp(forforsterker) (Forsterker signalet før det blir sendt til powerampen, og "omformer" signalet)

eller:

- Poweramp (Effektforsterker) (forsterker signalet så høyt at det kan drive høytalere som igjen lager lyd som du kan høre)

eller:

- BÅDE en preamp og en poweramp, dvs en integrert forsterker(utrykk brukt mer i hifi-sammenheng)

I gitarverdenen får du disse i forskjellige utførelser.

enten :

- Combo (Preamp, poweramp og høytaler i samme "boks")

- "Topp/kabinett" (preamp og poweramp i samme boks, og høytaler(e) i en annen ekstern boks. Altså en forsterkertopp og et høytalerkabinett)

- Rack/Kabinett (her er alt av elektronikk samlet i et rack(Slags stativ,beskyttelseskasse) og som oftest er preamp, effekter og poweramp separert i enkelte enheter. (19 tommers rack enheter. Du kjenner dem igjen ved at de har "flipper" på frontpanelet med hull til å feste enheten fast til racket. Feks POD XT PRO(?)) Her befinner oså høytalerne seg i eksterne kabinett.

En pod er nesten en slags preamp(selvom det ikke er en ren preamp, men med litt mer fancy modelleringsfunkjsoner, slik at du kan plugge i headphones, og legge på "effekter" slik at det høres ut som en forsterker)

Den har ikke noen poweramp innbygget, og for å få drevet noen høytalere, må du ha en seperat poweramp.

Som Tstone sier, kan du bruke powerampen i et forsterkerhode(eller combo) (HVIS den har "slave input", dvs direkte inngang til poweramp)

Det mest praktiske er å kjøre et seperat sluttrinn(annet ord for poweramp,effektforsterker), og så inn i et eksternt høytalerkabinett.

POD(Preamp -> Poweramp -> Høytaler

Link to comment
Share on other sites

Forskjellen mellom en POD XT og en POD XT PRO er vel så vidt jeg vet at PRO er nettopp, en 19" rackversjon av den vanlige poden.

Altså du kan montere den i et rack med et 19"rack sluttrinn.

Hvis det er dette du har tenkt til ville jeg ha gått for PRO versjonen. MEN hvis du er på jakt etter et rackanlegg, ville jeg heller sett på "ordentlige preamper, som er kun(?) egnet for preampfunskjsonen, og ikke har disse modeleringsfunskjonene.

Derimot, skal du bare plugge i headphones, holder nok den vanlige versjonen lenge.

Link to comment
Share on other sites

Her har du noen linker/bilder som forklarer:

En standard marshall forsterkerkombo.

tsl601large.jpg

Samme forsterkeren, men her er ikke høytaleren i samme boks/kasse/kabinett.

tsl60large.jpg

Her er et eksternt høytaler kabinett

1936unit.jpg

En Mesa Boogie Poweramp. (Stereo 2x50watt)

2-Fifty-Front.gif

En Mesa Boogie Preamp.

RectoPreampFrtSm.gif

Dette bør ha fått klarnet opp toppen din ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.