Web Analytics
Jump to content

Gitar fra Florida... Trygt?


Norstorm
 Share

Recommended Posts

Jeg fant ett godt tilbud i Florida, jeg tenkte benytte meg av etterhvert..

Jeg har en kompis som har vært en del i USA i henhold til jobb, han spiuller også en del gitar, så jeg måtte jo ringe ham å spørre om han hadde vært i den sjappa.

Da sa han noe som bekymret meg..

Gitarer fra USA går veldig bra, sa han, men Florida var risikabelt fordi differansen mellom lufttrykk og luftfuktighet i Florida, og lufttrykk og fuktighet i Norge var så stor. Han fortalte jo en skrekkhistorie jeg hadde hørt før..

En kar som bestilte en gitar fra Florida, henta den selv på tollageret, dro rett hjem, pakka kofferten ut av alle eskene, og bare; "Jess.. Her skarre spellast", banka opp kofferten å der la øksa spjæla i to deler.

Jeg har bestilt 4 gitarer fra USA i mitt liv, men alle kom fra New York, og ble sendt med båt i en type forsendelse jeg ikke har adgang til pr. i dag..

Vet noen om dette her kan være risikabelt? Tips, etc..

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 42
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hvilken gitar er det snakk om? Akustisk?

Lufttrykket? Ikke helt sikker på hvor du regner med at det skal være forskjellig. Tenker du flyfrakt? Beklager, jeg henger ikke helt med i tankegangen her. :D

Luftfuktigheten er forskjellig, og kan potensielt ødelegge en gitar. Greit å huske at produsentene ikke lager egne gitarer for Florida og Norge. Det som er avgjørende, vil jeg tro, er hvor lang tid gitar får på å omstille seg. Skjer endringene gradvis over tid kan jeg ikke se at det skal være skadelig. Jeg kan ta feil, merkelig nok... :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kjøpt 2 gitarer som også ble sendt med fly. (Dette var fra Texas og Washington da) og begge de var i fin form når de kom frem. Om den går til dundas tror jeg du skal kunne få igjen erstatning på ett eller annet vis.

Link to comment
Share on other sites

Tja.. Jeg hører dem sier at dem bruker forskjellig treverk lagra på forskjellig vis alt etter hvor i verden gitaren er ment å selges til..

Vet ikke jeg.. Har ikke peil på slikt, vil bare ikke ta non sjanser..

Tips jeg for her vil jeg selvfølgelig sjekke ut først.

Kunne seff tatt kontakt med produsenten og spurt, men.. heh.. høres så balle ut å skal diskutere det der med produsenten når de vet at jeg er på tur å gjennomføre noe de ikek støtter. hehe.

Link to comment
Share on other sites

Hm. Her er det mye ny informasjon for en gammel gitarfikler. Så fabrikkene lager gitarer tilpassetklimaet de skaltil, hvis ikke så ramler de frah hverandre?

Tenk deg litt om- Florida og California er jo liksom en ting- men skillet mellom luftfuktighet er like stor mellom Bergen og Røros.

Det faller jo på sin egen urimelighet at det sitter folk i Kina og merker treverk med "Røros" før de lager en gitar.

Hva med alt annet vi har av treverk, da? Møbler, for eksempel? Blir jo akkurat det samme? Den eneste forskjellen er at det ikke sitter folk og drømmer opp masse rare teorier om hvorfor sofaen ramlet fra hverandre.

Gitarer som detter fra hverandre, er enten utsatt for ekstremt sterk varme, eller så er det feilproduksjon. Tørt klima kan få kassegitarer til å sprekke. Det samme gjelder møbler.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg vet nada og null om saken, men jeg sier bare at jeg har hørt folk si det..

Men det skal være trygt da i såfall..??

Eller hva mener du selv?

Kommer gitaren skada i kofferten sin, kommer jeg til å klikke i vinkel..

Link to comment
Share on other sites

Hvis gitaren kommer skadd i kofferten, så får du heller skylde på transportøren!

Synes det er mye paranoia ute og går her, les heller Castors innlegg..

Kanskje Slash må kjøpe nye gitarer i Norge når han spiller her? Tenk dere om litt da...

Edit: Ble visst noen skrivefeil her......

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Jada, du psychofunkedilledi-dum..

Da skal jeg få lov å videreføre ett innlegg gjort av ett tidligere crew medlem av John Petrucci..

En gitar ligger med nakken sin i spenn, det gjør ikke en sofa.

Jeg har sett en del dobbeltmoral i div. tråder, så her er det bare å jekke seg ned, tror jeg.

Måten en hals vrir seg på har en del å si på funksjonaliteten. Om halsen knekker??? Vel.. Har jeg da sjelden hørt om, men at den vrir seg i diagonalt i feil bueretning, kan lett "ødelegge" funksjonen gitaren skal ha når den er ny, eller var ment å skulle ha..

Sitat:

I've had a fair share of JP BFR's and and loved every single one.unfortunately i have a MAJOR problem in my apt with dry heat and have gone through a ton of Hepa filters for my humidifier and find myself even adding distilled water to my case humidifiers every other day to try to preserve the necks on the MM's i've had.so just to see what was out there to try to fix the problem of a shrinking neck,i started using a guitar with a Maple neck(non MM)which is better for my apt situation but i'm honestly NOT HAPPY unless a MM is in my hands and it's been a little while since i've owned one.

a couple of weeks ago john's wife's band played a gig(yeah i was a rodie for a night)unloaded johns truck with 2 Mesa cabs a RK head and 3 EBMM guitar case's???So i'm talking to john about the Black sugar Roasted neck and he says funny you should mention that...I have one right here!We finish unloading and he says check it out!!!

OMFG is all i can say!the setup was AMAZING and well yeah,i didn't stray far but I'm putting money together to buy a MM again.I don't know what i'll do about the heat problem and winter is right around the corner but if i have to change the water and filter evey hour/day I WILL.i'll see john again this month and wonder what he'll take out of the case next time..btw HE totally LOVES his Roasted Neck.

Richb

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Har sendt og mottatt et lass med gitarer og basser, pleier ikke være noe problem. Det beste er selvsagt å sende i koffert, men så lenge man har en passelig stiv pappeske og polstrer gitaren godt slik at den ikke ligger og slenger inne i esken så går det bra. Kan være lurt å bekrefte med selger at han vet hvordan han pakker en gitar for sending, og om han f.eks. har en gitar-eske liggende. Hvis ikke kan man ofte få tak i det hos en gitarbutikk; de har pappesker i hopetall som de bare leverer til gjenvinning og er glad for å bli kvitt. Har også mottatt gitarer som kun har vært send i en dvask gitarbag med adresselapp klistret på. Anbefales ikke, men heldigvis har det gått bra de gangene det har skjedd med meg. Antar at postmennene ofte er litt ekstra forsiktige når de ser slike pakker, men det er jo ingen garanti.
  • Nå ser jeg på brukte gitarer. Men, er det mulig/litt å sende elgitarer med posten? Hvordan gjøres det på en trygg måte for gitaren i så fall? Noen som har erfaringer her? Eller bør en kun gå for gitarer en kan hente selv?
  • jepp. eller en sg-type eller en explorer-type
  • Takk folkens, da har jeg noen ting å teste når jeg får den med meg hjem etter neste øving!
  • Jeg er nære på å si at en Les Paul-type gitar kanskje kunne vært noe? (F.eks. en brukt Epiphone Les Paul eller LTD EC 256.) Fast stol og de er jo innafor både på metal og snillere, og det burde kanskje være mulig å finne noe brukt sånn omtrent i prisleiet det her er snakk om.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.