Web Analytics
Jump to content

Ibanez guruer....


s0und
 Share

Recommended Posts

Jau har fått et litt interresant bytteforslag for lynchen.

Det handler om 2 gitarer; den første en rg470.... helt grei sak sikkert.

Den andre derimot, en rg 521, kun produsert i 500 eks vet jeg veldig lite om. Skjønner at den kun er produsert for norge, og at det er gotoh låsbar mekanikk på den. Kropp i mahogny osv...noen som vet mer? Euphor?

Er disse to gitarene en kurrant deal for lynchen?

Link to comment
Share on other sites

RG521 er ikke noen limited edition. Men det er en fin gitar, tradisjonell stol (Wilkinson) så på ingen måte en typisk Ibanez. Ingen gitarer fra Ibanez er kun produsert for Norge. Finnes den i Norge så finnes den også i resten av Europa og Asia.

RG470 kan være både Japan og Korea, det bør du finne ut av, eventuelt serienummer kan være til hjelp.

Hvis den RG470'n er en Japan så er det et stort pluss, annen trem og mikker. Er det en Japan med Edge/Lo-Pro så er det bedre enn en Korea med TRS type tremolo.

Link to comment
Share on other sites

Snakka nemlig med Pål på Norskmusikk som påstod det var han som hadde sørget for å få produsert rg521 for norge, enten så er de gutta full av piss...eller så har de jævelig mye inflytelse...noe jeg tviler på.

470'en er en japan ja....1990 tipper jeg ca.

Link to comment
Share on other sites

Kan RG470'n være fra 1993? I såfall med V mikker og Edge, en goding absolutt.

Det finnes en standard RG521, 1 betyr fast stol. Den RG521 med Wilkinson er sannsynligvis en avløper som ble laget i begrenset antall, anslått til 500. Denne ble solgt i Europa, garantert ikke i USA, men kanskje i Japan eller deler av Asia. Men den er ikke bare solgt i Norge.

Det er jo mulig å tolke Påls utsagn dithen at han var ansvarlig for å få disse modellene til Norge. Men jeg vet ikke hva han mener med det.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke jeg Euph... han sa ordrett at han fikk lagd de for norge?!? skulle bare tøffe seg tipper jeg :P

Nå er byttehandelen gjort ihvertfall.... rg470'en er fra starten av 90 tjukk hals type...husker ikke hva den heter i farta. 521'en er helt kurrant, fett treverk, men de v7 og v8 mikkene skal ut.....

Skal laste opp bilder av begge etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.