Web Analytics
Jump to content

Esa's Guitar Pro-hjørne!


Recommended Posts

Heisann forum!

Jeg tenkte å benytte denne tråden jeg lagde for en stund tilbake siden til å være en slags samletråd for mine egne guitar pro-verk. Jeg synes det er greit å få konstruktiv tilbakemelding, og det er målet mitt ved å lage denne tråden. Grunnen til at jeg legger ut i guitar pro-format, og ikke .mp3, er enkelt og greit at jeg ikke har ressursene til å spille inn dette... =(

Jeg vil fortsette med å oppdatere dette øverste innlegget hver gang jeg legger ut en ny låt.

Du vil trenge guitar pro for å åpne filene, og eventuelle lyrics vil finnes ved F5-knappen i guitar pro.

"IV. Oritacean" - Dette er min andre ballade, og jeg er ikke helt sikker på hva teksten skal handle om... :-)

"II. Alvekongen" - Dette er min eneste coverlåt. Den er vel egentlig en omarrangering av Erlkönig (Alvekongen) av Franz Schubert. Jeg har tatt utgangspunkt i de tre stemningene, og forsøkt å få det gjort instrumentalt, men slik at man fremdeles oppfatter de tre personlighetene klart og tydelig.

Jeg vil gjerne ha tilbakemelding på disse to låtene. Jeg vil spesielt høre idèer til hva teksten på Oritacean kan handle om, og hva dere synes om harmonikken der. Ble den for kjedelig, tips til hvordan den kan krydres opp? Og formen, ble det for mange vers?

Alvekongen; der vil jeg gjerne ha tilbakemelding på det meste, unntatt formen. Jeg holder meg strengt til samme form som originalen til Schubert.

ps: Etter et tips mottatt i PM fra forrige tråds respons, legger jeg til at alt materialet mitt er kopisikret.

Edited by Esa
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Takk for all tilbakemelding! :)

Ja, kunne sett litt mer på bassen på enkelte partier, vil jeg tro. Er godt mulig den dobler gitaren litt for mye, men sliter med å finne noe annet til bassen når det er i et så mørkt leie, uten at det forstyrrer lydbildet / krangler med gitaren om plass. Tenkte du noen spesifikk plass, eller generelt?

Esa

edit: Dette handlet om "Kapillamentum Vortex".

Edited by Esa
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 5 months later...
 • 2 weeks later...
 • 1 month later...
 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Selger en vintage (jepp, den er over 30 år gammel...) 1990 Greco "Firebird". Made in Japan!!! Denne gruser alt jeg har prøvd av moderne Gibsons. Den låter mye bedre, er bedre å spille på, og ser mye bedre ut. Dessuten er den MYE lettere. Vekta er i underkant av 3 kg, og den er er ekstremt resonant akustisk. Tailpiece og bridge er byttet til lightweight og aged Faber som jo også Gibson-mafia-gutta oppgraderer sine såkalte Customshops med. Pickups er vintage voicet og låter helt likt som de ekte Firebirdene fra '60-tallet, og selvsagt mye bedre enn de fæle keramiske pickupene Gibson leverte på sine triste reinkarnasjoner av Firebirden i nyere tid. Denne fantastiske gitaren gjennomgikk en service med båndfiling og polering samt ny nut i bein hos guitarwizard Geir Falck for ca. 3 år siden. Gitaren er naturlig aget pga. av at den er brukt mye (og det er ikke så rart, så bra som den er...) og den har tidligere tilhørt prominente gitarister her i Norge. Den ble importert fra Japan av ingen ringere enn @Hanspanzerher på forumet i sin tid. Tipper han herja vilt med gitaren før den ble solgt videre til en annen, ikke ubetydelig, norsk gitarist som høyst sannsynlig brukte den på plateinnspillinger som du garantert har hørt. Jeg kjøpte den av han rundt 2011, og som dere ser, har jeg gjort en del med den etter det, som gjør den til et enda bedre instrument enn det var! Gitaren leveres med original gigbag i ekte skai, som er mye mer slitesterkt enn det der nylon-greiene som Gibson leverer. Gitaren befinner seg i Ørland, men kan sendes pr. post i en Epiphone-pappeske mot at kjøper returnerer eska og pakkematerialer for selgers regning. Forumpris: 6500,- inkl. porto. (For en mer edruelig og realistisk annonse: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=240605842 )
  • Det står listet at den har Probuckers FB720 på nettsida til Epiphone. Tipper det er så enkelt som en minihumbucker-versjon av Probuckeren uten pole-pieces ja. Jeg synes de låter bra, og føler ikke et umiddelbart behov for å bytte de ut, slik jeg ofte har gjort med andre Epis. Tok kontakt med posten pr. telefon, og fikk en epost rett etterpå med skadenr og beskjed om å sende bilder av skaden og emballasjen. Avventer svar på det før jeg vurderer hva jeg gjør. Er det så enkelt som å innhente pris på reparasjon fra en gitarfikler, er det jo greit. 😊
  • Det holder vel å få et skriftlig prisoverslag fra en gitartekniker? Interresant gitar,visste ikke at den hadde minihumbuckere.Nice playin'
  • En liten lydtest-video av gitaren:  
  • Er ute etter en HX Stomp. Plukker opp i området rundt Os/Bergen eller betaler frakt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.