Web Analytics
Jump to content

Forslag til Stratocaster


Langesundsgutten
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg lurer på om dere kunne hjulpet meg finne en hvit stratocaster.

Det jeg har tenkt til å gjøre er å få den malt med noe slags hippie ting på eller noe. Og noe jeg mener er viktig å få i riktig "Fender" form (vintage eller ny form har ikke noe å si). Den skal gjerne ikke være så dyr, brukt eller ny har ikke noe å si.

Gjerne noe ala denne her:

olympic_white_stratocaster_2006_003.jpg

- John

Link to comment
Share on other sites

Det å male en gitar er en utrolig dårlig idée, min erfaring er at det blir et ganske "jalla" resultat.

Finnes sikkert en lokal lakkeringsekspert som kan gjøre jobben mye fetere.

det kommer da virkelig ann på? hvis man bruker "less is more" og kunstneren kan sitt kan det da bli veldig bra. Men ja, det er veldig viktig å ikke overdrive, for da blir det ofte jalla..

Link to comment
Share on other sites

Det er vel ikke til å underslå at de aller fleste slike "male litt på en gitar"- prosjekter blir relativt mislykkede, ganske enkelt fordi "kunstneren" ikke helt vet hva han eller hun driver med, og ikke gidder eller vil legge nok arbeid i det. Ser man på sånne "berømte" "la meg male gitaren i mer eller mindre rus"- prosjekter, så er jo de berømte fordi den som slasket rundt med penselen allerede hadde helgenstatus, og ikke fordi at resultatet er så smakfullt.

På den annen side, hvorfor ikke? Det er jo bare en gitar. Har man kjøpt den for sine egne penger, så greit nok.

Spør du meg, så er det som regel like greit å la det være.

Link to comment
Share on other sites

Kjøp en enkel kropp på StewMac.Få Öyvind til å lakkere den (han er helt konge), kjøp en brukt hals/ warmoth-hals, smell i hop, sett opp og spill i vei. Man kan nok gjøre mye om man ikke er sykt kresen.

Når det gjelder råd osv, tipper jeg at jeg har ca samme synspunkt som de andre her. Det blir sjeldent bra om man maler på gitaren. En kunstnervenn av meg lakkerte et motiv på en gitar for meg. Et svært fint motiv, som jeg stolt ville hatt på veggen hjemme. På gitaren; not so much. Det ble ganske harry på et vis, og det var bedre med en enkel farge...

Ja, jeg synes Jimis gitarer er fete, men jeg vil ikke kalle dem pene gitarer. Nå er jeg riktignok en "møbelgitar"-fyr, som jeg fikk konstatert på FreakGuitarCamp...

Link to comment
Share on other sites

Det som evt kan være en mulighet er å finne en virkelig billig gitar på QXL eller Finn, lakk den hvit hvis nødvendig, og prøv på den først. Det kan jo faktisk hende at man får til noe man liker, og isåfall så kan man evt prøve på en god gitar man har lyst å spille på også. Om det da går åt skogen så har man ikke kastet bort altfor mange kroner :)

Link to comment
Share on other sites

Herreguuuuuud!

Ikke hør på de andre! Hvis du har lyst på en signaturgitar, så kjør på! Du er selv ansvarlig for resultatet, og hvis du stoler på kompisen din, så blir det nok slik du ønsket det. Alternativ ber du han om å lakke den i originalfargen igjen (husk og kjøp kremhvis lakk...)

Folk er rimelig konservative her på forumet. Alt skal være original Gibson eller Fender, men fy faen - føl deg fri og kjør på. Det blir ikke verre enn du gjør det til sjøl, og hvis du angrer er det heller ikke verre enn å angre.

Lykke til, hilsen en som har spilt på gud bedre vet hva av strengeinstrumenter i over 30 år nå....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Glemte skrive at låtene er lastet opp på InstaFaceTube kontoene mine… alle under navnet Jks Guitar Cave… om noen gidder følge så har jeg nettopp åpnet for flere følgere 🤪 Første søndag i advent: Let it Snow  
  • Tenkte spille sånn lett inn en ny julelåt hver søndag i advent… laget for morro en liten trailer på det…  
  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.