Web Analytics
Jump to content

bytte pickup fra emg hz til seymour duncan blackouts ?


AlexiRocker
 Share

Recommended Posts

Ja, aktive pickups/elektronikk krever batteri.

For å hoppe litt ut av tråden.. Ser at man får med noen deler til elekronikk når du kjøper et aktivt mikrofonsett, ser blandt annet at output jacken ser anderledes ut..

Hvor mye annet en mikrofonen selv er det du trenger å bytte ut når man går over fra passive til aktive mikker? Er det alle potmerene også for eksempel?

Er ikke en helt stor fan av aktive mikrofoner, men greit å vite ^_^

Link to comment
Share on other sites

For det første- grunnen til at man trenger å skifte ut outputjack på en del gitarer, er rett og slett fordi man trenger en stereo output jack. Den ekstra polen brukes til å bryte strømmen, slik at batteriet ikke blir tappet når man tar ut pluggen. Altså- har men en gitar med aktive pickuper, må man huske å trekke ut ledningen fra gitaren når man ikke bruker den. Det er da også en strømbryter.

Videre- grunnen til at det er vanlig å skifte potmetre, er at aktive pickups trenger potmetre med mye lavere impedans (motstand) for å fungere slik de er ment. Det gjør at man må koble fra hverandre "alle de små ledningene" for å få dette til å skiftet ut dette.

I en vanlig gitar, er det slik at hvis man reduserer volumet med "volumknappen", så reduserer man også diskanten. Egentlig burde denne knotten være merket "Volume_and_Treble_remove". Men det ser trolig ikke pent ut, alt for langt å trykke det på en "knob"..

Ting kobles som regel sammen igjen på samme måte, men bare med nye deler. Har noen vært kreative med jordingsløsninger i gitaren, kan det tenkes at man må tenke nytt når det gjelder det, da aktive pickups er litt mer kresne på jord enn passive picups.

Summa summarum- skal du gjøre det selv, så må du lære deg det som trengs for å få gjort det skikkelig. Teorien rundt, og faktisk håndtverket som det er å lage gode loddinger. Det kan man ikke lese seg til, det er noe man må lære seg ved å lodde. Det tar tid, og krever innsats. Gidder du ikke det, så lei noen som kan det.

Dette er ikke et forsøk på å "vanskeliggjøre" ting. Det er ikke komplisert, men man må vite hva man driver med. Vet du ikke hva du driver med, men tror det holder å pirke litt rundt med en loddebolt, så blir det ikke bra.

Det gjør ikke saken lettere at det er lassevis med "mojo" og diverse overtro ute og går når det gjelder disse enkle passive komponentene inne i en gitar. Folk kjøper diverse "godsaker" med fancy navn, som etter sigende får fram "godlyden". Så lenge det er snakk om passive komponenter, så la meg være klinkende klar- en passiv komponent kan ikke tilføre et lydsignal noe. Det kan kun ta vekk noe. Alle "duppeditter" inne i en passiv gitar, er altså "lydfjernere".

Sannheten er at hvis man vil høre på lyden av pickupen, helt ufiltrert, bør man droppe samtlige komponenter, alt fra volumkontroll til "treble". Forøvrig en saftig feilnavning, den burde heller hete "diskantfjerner", for det er det den gjør. Helt sant. Uansett hva slags "drops", "bumblebee", NOS- eller annet man monterer her, så er det rett og slett en innretning som fjerner diskant. På min forsterker er det en knapp som heter "treble". Har du en slik? Hva med å bruke den?

Arghh God natt. May the MOJO be with you.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.