Web Analytics
Jump to content

Bytte "patch" med Korg nanoPad?


ofulm
 Share

Recommended Posts

Fikset skrivefeil i tittelen ved å klikke på "avansert redigering", og redigere.. CF

Hei! Jeg har et M-Audio KeyRig 49 MIDI-keyboard og en Korg nanoPad som jeg bruker sammen med Cubase SX3. Dette oppsettet kunne jeg tenke meg å bruke live, og da må jeg kunne bytte "patchen" jeg har på MIDI-keyboardet fort. Nå gjør jeg det slik at jeg har ett MIDI-spor for hver lyd i cubase, og jeg bytter altså "patchen" med å bytte MIDI-spor. Det jeg lurer på, er om jeg kan bruke Korg nanoPad til å bytte MIDI-spor med? Altså, ett MIDI-spor på hver trigger på nanoPad'en. Lar dette seg gjøre, og i så fall, hvordan?

Link to comment
Share on other sites

Vel, det er en knapp på KeyRigen jeg ikke vet hva skal brukes til (har ikke hatt bruk for noe annet før nå :P). Den heter "Edit Mode". Har ikke lest bruksanvisningen enndå (tåpelig, I know, men vis meg et mannfolk som ikke hater bruksanvisninger), så jeg inner kanskje noe der. Og nano- og Kaosspad er to ganske vidt forskjellige ting. nanoPad er en MIDI-triggerpad, så ja, den kan absolutt styre MIDI. Det er kun det den kan. Jeg lurer egentlig på hvordan jeg skal gjøre dette i Cubase. Peiling?

Takk for svar, forresten :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil tro at dette ikke er "noe du gjør i cubase". Det eneste du trenger å gjøre i Cubase er å be Cubase ta imot ting og tang på rett kanal til rett spor.

Derimot- du kan ha et et program på PCen din der du kan be nanopaden om å utføre diverse CC (control change) - kommandoer ved å trykke på knappene. Alternativt, med et dårligere grensesnitt, at du kan be nanopaden din om å gjøre det ved å legge inn parametre på den. Fra editor- programmet kan du overføreoppsettet med sysex- meldinger i MIDI til nanopaden. jeg vet ikke om en slik editor finnes til nanopad. Edit- joda, står om det her: http://www.korg.co.uk/products/software_controllers/nano/sc_nano.asp

Legg merke til til at jeg har null peiling med nanopad, men jeg har da fått forskjellige duppeditter som kan motta sysex-meldinger til å styre cubase, både Behringer- miksere, og Kaosspaden, som har slike muligheter. Den styrer kanalvalg, puncher ut og inn, justerer volum, starter og stopper opptak og i det hele tatt. Samtidig som den filtrerer og herjer og sampler og jeg vet ikke hva. Vanskelig var det heller ikke, etter det jeg kan huske. Det å lage gode lyder på en DX7, det var mye verre. For ikke snakke om å i det hele tatt få lyd i en Minimoog. Den har jeg forresten solgt.

Bruker du PC, er MIDI- OX et glimrende og gratis program som blant annet kan overføre sysex til MIDI- kompatible enheter. Last ned ferdige sysex- pakker, eller programer dem selv.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal forsøke å rekke dette i løpet av helgen. Kanskje til og med (gisp) med skjermdump. Lover ikkenoe, og håper du skjønner at "tingogtang"- avsnittet er en veldig kraftig forenkling. Hovedpoenget er at du må opp enheten din som et midi device i cubase. Sjekk den gamle siten til googlevideo, den som var aktiv før de kjøpte youtube. Der ligger det haugevis med meget bra instruksjonsvideoer på cubase 3.

Edit- ser ut som om den er nedlagt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.