Web Analytics
Jump to content

15W rørforsterker


Flyndre
 Share

Recommended Posts

Liker at den har mulighet for bra vrenglyd, men stort sett blir det nok litt cleanere lyder jeg vil ha ut av den. Har en 60W transistoramp nå, som jeg av og til kjører på halvt volum med litt boost foran. Er det mulig å sammenligne lydnivået med den? :P

Link to comment
Share on other sites

Med 15w rør til hjemmebruk så vil du nok få godt med headrom på cleankanalen. SÅ det blir bra ;)

Boostpedalen må du baare beholde, da det kan gi en del fete lyder sammen med AC15.

Watt vs watt er vanskelig å sammenligne ettersom forskjellige amper reagerer forskjellig på effekt. Og ihvertfall rør vs transistor :P

Tingen med transistor er at det blir høyt og kaldt, mens rør begynner å vrenge mer og mer for jo mer du skrur opp samtidig som lyden blir varmere.

Trusje du trenger å være redd for at ampen din skal bli for voldsom for deg. Ihvertfall ikke hvis du har en overdrive/boost du kan bruke til vreng. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sjekk ut Laney Lionheart-serien. Enten 5w combo (spiller veldig høyt om du ønsker det), eller 20w utgaven. Super kvalitet og sound til tross for den gode prisen.2 kanaler, Celestion Greenback element, reverb, mv på vrengkanalen osv osv. Kan virkelig anbefales.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut Laney Lionheart-serien. Enten 5w combo (spiller veldig høyt om du ønsker det), eller 20w utgaven. Super kvalitet og sound til tross for den gode prisen.2 kanaler, Celestion Greenback element, reverb, mv på vrengkanalen osv osv. Kan virkelig anbefales.

Støtter denne! 20W-toppen spiller så det holder til øving og konserter, så den kan bli i meste laget til hjemmebruk, men 5-watteren burde gjøre susen. Flott lyd og solid bygd med kvalitetsdeler.

Link to comment
Share on other sites

Om du har mulighet til å teste Vox Night Train så anbefaler jeg deg å sjekke ut den.

Den kan switches mellom 15w/7.5w. Og tro meg, selv på 7.5w så spiller den VELDIG høyt til hjemmebruk.

Og med et enkelt rørbytte (som koster et par hundrelapper) så blir forsterkeren plutselig et par tusenlapper "bedre".

Tung-Sol 12AX7 kun i V3 (V1 på NT) gjør underverker, selv om den er skambra "out-of-the-box" for prisen også.

Bruker den både hjemme og til øving. Har matchende kabinett med 1x12 Greenback hjemme, og etter elementet har løsnet litt (blitt innspilt) så gir det en utrolig god lyd til det meste, spesielt med tanke på prisen. I øvingslokalet så har jeg et 2x12" stående. Forsterkeren er såpass liten og lett at det er bare å hive den over skuldra uansett (det følger med en bæreveske med skulderreim). Jeg ble litt skuffet over det matchende kabinettet i begynnelsen, da det ga en noe tynn lyd. Men det er stor forskjell i lydkvaliteten straks elementet har blitt innspilt!!

Forsterkeren mangler effects-loop, ja, men den tar pedaler helt fint. Og lydutvalget på denne lille krabaten er helt perfekt. Stor forskjell på 7.5/15 (Triode, Pentode) modus, Bright Mode/Thick Mode, EQ, osv, osv. gjør den svært allsidig. I tillegg så har den svært mye gain, hvis det er et behov. Og forsterkeren blir betydelig bedre på høy gain med rørbytte til Tung-Sol 12AX7 eller alternativt TAD 7025-s preamp rør. Tung-Sol passer perfekt til "tyngre" gitarer som Les Paul og lignende, da gjerne i kombinasjon med pickups som ikke har ekstremt høy output. TAD 7025-s passer nok bedre til Strats og lignende. Tad gir en mørkere (og noe flatere) lyd enn Tung-Sol.

Kunne ikke ha vært mer fornøyd med dette kjøpet! Mange forhandlere selger NT med matchende kab for 4995,- og til den prisen så får du vanvittig mye valuta for pengene!

Vurderte en Marshall Haze 40w combo her om dagen, og prøvde det ut. Men nei, det kom ikke i nærheten av Night Train forsterkeren når det kom til godlyd spør du meg... Og den comboen ligger nesten dobbelt så høyt i utsalgspris som NT + matchende kabinett.

Edited by Borge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.