Web Analytics
Jump to content

Kjøpt pedal, kjapt spørsmål...


The_Lobster

Recommended Posts

Hei!

Kjøpte meg en Boss DS-2 når jeg var i Polen nettopp med skolen.

I manualen står det at enheten er på når det er en kabel plugget inn i input-porten. Enten det lyser eller ikke på led'en.

Spørsmålet mitt er da: det her må da være uhyre upraktisk; betyr det at jeg må plugge ut kabelen i begge ender etter bruk hver gang (fra gitaren og fra input på pedalen). Eller bruker den så og si ingen strøm med mindre jeg spiller, så jeg kan liksågodt la kabelen stå i?

Kjører på batteri, så litt kjipt hvis det skal gå hele tia...

Men det kan jo ikke være sånn? Hvis man da har en serie effekter, blir det jo et slit å plugge de ut og inn mellom hverandre hele tia... :P

Plis fortell meg at jeg har misforstått helt her... hehe..

Mvh,

Joachim F.

(ps: pedalen låter fett! :D (min første pedal.. *kremt*))

Link to comment
Share on other sites

Hele pointet er som følger:

Inputjack'en på pedalen er en stereo hun-jack. De to inderste polene på den hunnen er da den innerste på monopluggen du plugger inn. Mellom disse to på hun'en går det en 9v spenning fra batteriet til pedalen. Så når du kobler ut kabelen, vil ikke pedalen skruseg på. Men det vil være en åpen kobling mellom polene på batteriet hele tia mens den er inne.

Dette er nok for at batteriet ikke skal kunne gå ut når du reiser hvis pedalen skulle blitt slått på. E enig i at det er litt vel upraktisk. Men alle pedlaer slik. Så det er nok flere grunner til det. De er jo ikke akkurat teite de som lager disse pedalene...

sÅ, for de som vil teste teroien min, kan de stappe en stereo-jack i input'en og se hvor mye liv de får...

Link to comment
Share on other sites

Nja, tror gitarer generelt var ganske billige... Men pedalene var ikke så ekstremt.

385 zlotys for min DS-2. Orker ikke regne ut i kr nå, men i norge koster den vel 750 ca. hos marios tror jeg...

Pass på å kom deg ut av hovedsentrumene... alt blir 20% billigere med en gang.. ;)

Mvh,

Joachim

Edit: ikke glem at du ikke får garanti, med mindre du kjøper noe med verdensgaranti (tror Fender har dette... sikkert andre også)

Link to comment
Share on other sites

Er ikke polen blitt medlem av EU? Da gjelder samme kjøpslov som i Norge, faktisk, og det finnes et eget organ som ivaretar folks interresser på det området, opprettet ganske nylig, men jeg klarer ikke huske hva det heter.

Uansett, hvem faen gidder krangle med en butikk i polen om en pedal?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.