Web Analytics
Jump to content

PA?


Onizuka
 Share

Recommended Posts

:D

1) Hva skal du? Mener du å kjøpe et PA anlegg i stedet for å kjøpe en gitarforsterker?

2) Et PA anlegg er bare funksjonabelt til å arrangere større konserter, og hvis du skal ha et bra PA anlegg så er det i allefall noen hundre tusen kroner.

3) Skal du ha et PA anlegg må du forstatt ha en forsterker (eller fler)

4) Og om du hadde tenkt til å kjøpe PA anlegg for å spille gitar, så må(bør) du forstatt ha en gitarforsterker.

Et Komplett PA anlegg består av Høytalere, Effektforsterkere, Miksepult, kabler, multikabler, Effekter rack opp og rack ned, mer kalber, mer greier for å få alt til å funke. mikrofoner++

Skal du starte et Lydfirma, kjøp deg et PA anlegg, men for gud skyld, skaff deg et lager også.

Link to comment
Share on other sites

Kommer jo an på hva du mener med et PA anlegg. Som Thorød sa, et skikkelig PA-anlegg koster flesk, og du vil sansyneligvis ha bruk for en amp uansett. Et slikt anlegg vil du ikke ha bruk for ved mindre du arrangerer konserter, låner ut osv.

Et øvingsanlegg vil derimot komme på en langt billigere pris. Det er jo hele tiden spørsmål om behov. Trenger du effekter. Hvor mange kanaler trenger du? Hva skal du bruke det til?

Hvis du skal øve med bandet, og du har en pod, vamp etc etc etc, og trenger noe å kjøre vokal igjennom, kan et øvingsanlegg være greit. Da ville jeg anbefalt en 4 kanals preamp-m-forsterker-kasse-ting og et par høytalere. Om du kun spiller aukustisk kan det også være en ide å kjøpe det samme og en di-boks. Alternativet er da en forsterket ala Ibanez trubadur(eller hva den heter, som vil være endel billigere).

Skal du kun spille el-gitar vil jeg ikke anbefale den pa-løsningen. Det er greit å ha en kanal eller to ledig til vokal, men det vil ikke låte det samme som om du har kjøpt et sluttsteg(til pod etcetcetc) eller en forsterker og kabinett(evt kombo).

Løsningene vil da være i grafisk form:Elgitar-->  Pod,Vamp etcetc--> | Mikser og

Vokal -----------------------> | Forsterker

Annet -----------------------> |    

                                    |

                                Høytalere

Agitar-->  DIboks -----------> | Mikser og

Vokal -----------------------> | Forsterker

Annet -----------------------> |    

                                    |

                                Høytalere

Agitar-----------------------> | Ibanez

Vokal -----------------------> | Trub. e.l.

Elgitar-->  Pod,Vamp etcetc--> | Slutttrinn

                                    |

                                Kabinett

Elgitar----------------------> | gitarforsterker

Link to comment
Share on other sites

Du trenger ikke betale all verden for ett PA anlegg som låter knall og merket selger verden rundt...Behringer..Jeg har en musikkamerat som har startet ett eget lydfirma..Han er sponsa med Behringer..En liten PA til 35000,- låter knall som bare faen..Den PA`n var egentli helt syk til å være liten...

Link to comment
Share on other sites

Du trenger ikke betale all verden for ett PA anlegg som låter knall og merket selger verden rundt...Behringer..Jeg har en musikkamerat som har startet ett eget lydfirma..Han er sponsa med Behringer..En liten PA til 35000' date='- låter knall som bare [sensurert']..Den PA`n var egentli helt syk til å være liten...

Behringer er akkurat som...Fiat eller Lada. De funker jo, på en måte, greit nok for en del mennesker, en stund.

Nei, seriøst, Behringer lager gode effekter ihvertfall, til den prisen. Men da må man leve med støy, klikking, upålitelighet...

Jeg tror jo at det er en grunn til at ting koster mye penger. Midas mixere f.eks, de fleste koster flesk, men så er de også regnet for å være blant de beste, om ikke DE beste bordene i verden. Jeg tror faktisk ikke Behringer kunne laget noe halvparten så bra om de hadde prøvd engang. Men det er det som er saken med Behringer;de prøver ikke å være best. De lager greit utstyr til vanlige folk for en ok penge. Men det er ikke noe mer enn det heller.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.