Web Analytics
Jump to content

7-strengs riff


Stiankarlsen
 Share

Recommended Posts

heihei!

Har seg altså sånn at jeg på onsdag har fagdag i lytting og dermed skal vi ha prosjekt om gitar. Hver gitar skal fortelle om en spessiel type gitar og spille noe som er kjent for denne typen gitar. Jeg skal da spille på 7-strengern og trenger da hjelp med å finne et kult riff eller 2 der den 7. strengen blir brukt flittig.

Til heavy riff tror jeg at jeg skal spille ; Dream Theater - dark eternal night (utklipp)

MEN trenger hjelp til å finne noe jeg kan spille som ikke er heavy, gjerne noe cleant der basstrengen blir brukt flittig ;)

Noen som har tips?

Vis det er andre forslag til heavy riff, kom gjerne med det ;)

På forhånd, takk :D

Link to comment
Share on other sites

Når jeg så topic så tenkte jeg "Dark Eternal Night" med en gang, men det hadde du jo allerede. Nevermore har jo en låt som er relativt rolig, et eller annet med "tomorrow turned into yesterday" (husker ikke eksakt tittel), men vet ikke om 7. streng blir brukt der..

Takk for raskt svar, Erlend!

Skal sjekke ut nå ;)

vis noen kommer på noen flere er det bare å kjøre på :D

Link to comment
Share on other sites

Dream Theater - Wither... Det var vel egentlig den eneste sangen jeg lærte meg mens jeg hadde 7-strengeren :P

Dette var ikke helt det jeg tenkte på, desverre, men takk!

Introen på "A Change Of Seasons" er vel med sjustrenger?

Dette var et bra tips! Men leter egentlig etter et riff den er litt mer dominerende. Litt som dark eternal night, bare i clean :P

Periphery!

Dette er utrolig bra! Men har desverre ikke tid til å sitte gjennom masse sanger med disse, så vis du har noen konkrete tips fra periphery, så gjerne :D

Link to comment
Share on other sites

Holder med ErlendB jeg..

Vil du ha ett pent, og fett riff i clean.. så spiller du introen til A Change Of Seasons m/ Dream Theater.

Vi du gjøre litt mystikk av låta, måker du på litt extra chorus, og tapper litt dB fra en grafisk EQ om du har, så du for litt punch i H strengen, så blir det så nydelig atte :)

Link to comment
Share on other sites

A change of seasons var det første jeg tenkte på også. Han rir jo h/b-strengen gjennom hele introen. Hadde jeg vært lærer, tror jeg kanskje jeg ville lagt vekt på hvordan man "tilfører" 7-de strengen, ikke klimprer på bare den med cleanlyd, men du kjenner ham nok bedre enn jeg gjør :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.