Web Analytics
Jump to content

Pickuper og dynamikk


schpangen
 Share

Recommended Posts

Heisann hoppsann!

En ting som har irritert meg i det siste, er det dynamiske registeret som man er bundet til når man spiller gitar. Blåsere, pianister, og andre instrumenter har i følge mine ører et mye bedre utgangspunkt og muligheter på dette området.

Jeg har øvd masse på å kunne kontrollere dynamikken uten at det blir til å slå på strengene eller kun puslete annslag. Likevel føler jeg at f.eks soloene mine blir mye flatere dynamisk enn f.eks saksofonisten som jeg bruker å spille meg.

Er det noen som har peiling på om det finnes pickuper som reagerer spesielt godt på dynamikk, eller må man ta steget og investere i volumpedal, og vende seg til det?

Et alternativ er vel å justere høyden på pickupene, men jeg ønsker heller ikke å få mer diskant ved å skru dem nærmere strengene.

Link to comment
Share on other sites

Hm, får nesten prøve ut de på en gitarbutikk da. Jeg har aldri prøvd EMG før, det eneste jeg "vet", er at jeg ikke har hørt noe som vil gjøre at jeg forbinder dem med typiske jazz-mikker. Jeg ønsker jo også å ha en mer "akustisk tone", uten at det skal bli helt akustisk heller...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.