Web Analytics
Jump to content

"Kassebass", hva kan anbefales?


Roffa

Recommended Posts

Jr og jeg lurer litt på å gå i anskaffelse av en "kassebass" (det riktige navnet er vel akustisk bass), men usikker på hva som er bra og for en billig penge. Tenkte meg noe rundt 3-5000 kroner.

Prøvde en Ovation forleden dag, men synes den var litt tungspilt men virket ganske OK. Tror det var denne ovationguitars.com.

Noen forslag på alternativer?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har eid to stykker. Eller, jeg har en fortsatt. Jeg hadde en olympia, den like jeg ikke i det hele tatt. Heldigvis gikk den i stykker, så jeg fikk returnert den. jeg har en Ibanez som jeg er veldig godt fornøyd med. Den er ganske lettspilt. Nå er sånne kassebasser litt mer tungspilte enn elektriske sånn generelt sett, synes jeg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker en slik http://www.gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=2488#LargePicture og er veldig happy med det. god å spille på er den og. MEN; den var litt begrenset volum som akustisk. hvor mye volum trenger du? og til hvilket bruk skal du ha instrumentet?

Takk for tips.

For min del så blir det mest å spille "tørt", så volumet i mikrofoner er underordnet. Men regner med at JR kanskje kunne tenke seg denne i live-sammenheng, så sikkert greit å vurdere mikrofonkapasitet også.

Yamaha instrumenter er jo titt og ofte anbefalt, noen som har noe erfaring med kassebass fra de?

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips.

For min del så blir det mest å spille "tørt", så volumet i mikrofoner er underordnet. Men regner med at JR kanskje kunne tenke seg denne i live-sammenheng, så sikkert greit å vurdere mikrofonkapasitet også.

Yamaha instrumenter er jo titt og ofte anbefalt, noen som har noe erfaring med kassebass fra de?

akkustisk fra Yamaha? hmm... finnes det?

til tørrspilling hvorfor ikke gå for noe grisebillig?? http://www.gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=1204

Link to comment
Share on other sites

Nja. Jeg har som sagt hatt to, og den ene, Olympiaen, var oppunder ubrukbar. Det var så og si ikke lyd i fjerdestrengen. Jeg er redd det er lurt å legge litt penger i en slik kasse, altså.

jeg har en Ibanez AEB10EDVS som er brukbar uten oppmikking. Kjøpte den på "feilvaresalg" på NMD, men de hadde tydeligvis solgt flere, for den jeg fikk var helt lytefri. Godt kjøp, og ikke minst en kasse jeg kan leve med. Jeg er ikke kresen. Fungerer greit sammen med billige kassegitarer uten at den blir overdøvet. Skal man spille med lydsterke kasser, tror jeg det er greit med litt drahjelp fra en forsterker. Man trenger ikke dra med seg noe digert, selv en liten gitarøvingsforsterker, skrudd inn til bittelitt under nivået på bassen hjelper veldig uten at det plutselig låter "elektrisk".

Link to comment
Share on other sites

Jeg har vært på jakt etter det samme, Roffa, og har nesten gitt opp i rimelige prisklasser. Jeg har spilt på en Cort Mark Egan signatur som jeg likte, den hadde både brukbart volum og veldig fin lyd, men den kostet vel rundt 8000,-. Ellers får vel Warwick sine rimelige Alien-varianter (de som er bygd i østen) ganske brukbar kritikk. Og så er det et merke i USA i disse dager som heter Boulder Creek som jeg synes ser spennende ut. :) Men så var det å få tak i de... da blir det forsendelse fra USA, og en ting er med en plankebass... men med en akustisk er jeg litt mer skeptisk.

Warwick er nok enklere å få tak i. ;)

Yamaha har så vidt jeg vet ikke noen akustiske basser som i kassebasser i sortimentet. ER vel bare den "semi-akustiske" BEX-modellen som er aktuell fra dem.

Selv har jeg hatt en Washburn AB10 (tror jeg den het), og det var en helt ok bass, men hadde ikke noe særlig volum å vise til. Så til stuebruk... ok... sammen med noen andre i stua? ikke ok. Dessuten føltes den tam og lite givende å spille på, så jeg solgte den og har ikke savnet den. :) Og det er vel følelsen de fleste akustiske bassgitarer gir meg, med unntak av den Corten jeg nevnte først.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en Ovation 5-strengs kassebass som låt ganske bra. H-strengen var det ikke noe stort poeng med, men ellers var den lettspilt og hadde greit akustisk volum. Klarte aldri å bli vant med den runde baksida, så den ble solgt en gang jeg var veldig blakk...

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg planlegger å bygge en akustisk bass (ble litt hekta på bygging etter å ha gjort ferdig en OOO-gitar i byggesett). Jeg lager sikkert en tråd om det på DIY-delen av forumet når jeg kommer i gang. Jeg har aldri spilt bass og har ikke peiling, men jeg dro på en liten rekognosering hos 4Sound og Riff i Oslo for å se hva som fantes og hvordan de så og kjentes ut, sammen med bassisten i gruppa jeg spiller i. Vi så da på to basser, en Fender og en Ibanez, begge disse var i prisklassen du tenker på. Begge virket ok, brukbar lyd både med og uten forsterking.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.