Web Analytics
Jump to content

Enda en "hvordan få til sånn her lyd"-tråd


Hallstein
 Share

Recommended Posts

Hei alle samma.

Jeg har fått til mye gode toner utav blackmoren min, men er det en tone jeg virkelig ikke har fått til skikkelig enda, så er det en skikkelig god solo-tone.

Jeg kunne tenkt meg å ta utgangspunkt i en dave murray-aktig tone, og jobbe meg videre derifra, for å få noe mer "meg"

Men hovedproblemet er, hva er det som gjør at dave murray's tone blir så jævla "skrikende" ?

Her er ett klipp (legg spesielt merke til fear of the dark, der han ikke bruker wah):

Det høres ut i mine ører som at det er noe tubescreamer og wah inne i bildet her, men hvor stor rolle har hotrails i en slik lyd?

jeg kan selfølgelig få til en slik "rund" tone som dave murray ofte har, men den er langt fra skrikende nok, selv med tubescreamer aktivert.

Ja, jeg vet at mye av lyden ligger i fingra, men jeg er ikke på utkikk etter å kopiere noe lyd her, jeg er på utkikk å begynne å lage min egen solo-tone, men føler jeg er langt utpå viddene, så jeg trenger hjelp!

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Marshall JMP-1/DSL med en god del mellomtone, sannsynligvis med en form for boost alà TS, Hotrails/Dimarzio Super Distortion er vel grunnmuren i lyden hans.

Dra opp bra med mellomtone, pluss en mellomtone boost og hot rails i middle position er et godt utganspunkt kanskje.

Link to comment
Share on other sites

Forresten minner den videoen der meg om hvorfor jeg liker Adrian Smith mye bedre enn Dave Murray...

synes det er vanskelig å "like" den andre bedre jeg... Adrian Smith og Dave Murray er jo så forskjellige. Adrian Smith spiller veldig teknisk riktig og korrekt, og ganske staccato, mens Dave Murray spiller VELDIG legato, og improviserer en god del mer.

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

JMP-1, JCM 800, 2000 og JVM skal vel gi en god del av den lyden.

Smell på wah som nevnt, pluss en crisp overdrive.

DSL er vel billig fordi den masseproduseres av marshall, ganske vanlig, ikke botuiqe og er en enkel og meget god amp.

Her er en liste over pedaler de bruker anno 2010;

Rothwell

http://www.rothwellaudioproducts.co.uk/html/guitar.html

Analog Man

Fulltone

Ibanez

Sto listet på frontier plata.

Link to comment
Share on other sites

synes det er vanskelig å "like" den andre bedre jeg... Adrian Smith og Dave Murray er jo så forskjellige. Adrian Smith spiller veldig teknisk riktig og korrekt, og ganske staccato, mens Dave Murray spiller VELDIG legato, og improviserer en god del mer.

Skjønner hva du mener, men det er ikke det at Smith er spesielt teknisk eller korrekt som er greia mi, men heller det at han faktisk greier å si noe med soloene sine. Lage små melodier, om du vil, med en egen struktur og dramaturgi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Selger en vintage (jepp, den er over 30 år gammel...) 1990 Greco "Firebird". Made in Japan!!! Denne gruser alt jeg har prøvd av moderne Gibsons. Den låter mye bedre, er bedre å spille på, og ser mye bedre ut. Dessuten er den MYE lettere. Vekta er i underkant av 3 kg, og den er er ekstremt resonant akustisk. Tailpiece og bridge er byttet til lightweight og aged Faber som jo også Gibson-mafia-gutta oppgraderer sine såkalte Customshops med. Pickups er vintage voicet og låter helt likt som de ekte Firebirdene fra '60-tallet, og selvsagt mye bedre enn de fæle keramiske pickupene Gibson leverte på sine triste reinkarnasjoner av Firebirden i nyere tid. Denne fantastiske gitaren gjennomgikk en service med båndfiling og polering samt ny nut i bein hos guitarwizard Geir Falck for ca. 3 år siden. Gitaren er naturlig aget pga. av at den er brukt mye (og det er ikke så rart, så bra som den er...) og den har tidligere tilhørt prominente gitarister her i Norge. Den ble importert fra Japan av ingen ringere enn @Hanspanzerher på forumet i sin tid. Tipper han herja vilt med gitaren før den ble solgt videre til en annen, ikke ubetydelig, norsk gitarist som høyst sannsynlig brukte den på plateinnspillinger som du garantert har hørt. Jeg kjøpte den av han rundt 2011, og som dere ser, har jeg gjort en del med den etter det, som gjør den til et enda bedre instrument enn det var! Gitaren leveres med original gigbag i ekte skai, som er mye mer slitesterkt enn det der nylon-greiene som Gibson leverer. Gitaren befinner seg i Ørland, men kan sendes pr. post i en Epiphone-pappeske mot at kjøper returnerer eska og pakkematerialer for selgers regning. Forumpris: 6500,- inkl. porto. (For en mer edruelig og realistisk annonse: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=240605842 )
  • Det står listet at den har Probuckers FB720 på nettsida til Epiphone. Tipper det er så enkelt som en minihumbucker-versjon av Probuckeren uten pole-pieces ja. Jeg synes de låter bra, og føler ikke et umiddelbart behov for å bytte de ut, slik jeg ofte har gjort med andre Epis. Tok kontakt med posten pr. telefon, og fikk en epost rett etterpå med skadenr og beskjed om å sende bilder av skaden og emballasjen. Avventer svar på det før jeg vurderer hva jeg gjør. Er det så enkelt som å innhente pris på reparasjon fra en gitarfikler, er det jo greit. 😊
  • Det holder vel å få et skriftlig prisoverslag fra en gitartekniker? Interresant gitar,visste ikke at den hadde minihumbuckere.Nice playin'
  • En liten lydtest-video av gitaren:  
  • Er ute etter en HX Stomp. Plukker opp i området rundt Os/Bergen eller betaler frakt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.